Apdraudēta jauniešu pasaules čempionāta hokejā norise \"Skonto\" hallē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunās «Skonto» ledus arēnas apsaimniekotājiem SIA «Stadions» vēl nav izdevies jauno būvi nodot ekspluatācijā, tāpēc U-18 jauniešu pasaules hokeja čempionāta spēles, kurām jāsākas svētdien, 2.aprīlī, var nākties pārcelt uz citu ledus halli.

Ugunsdrošības uzraudzības pārvaldes priekšnieks Igors Ponomarjovs aģentūrai LETA atzina, ka «Skonto» halle ekspluatācijā ir nodota kā izstāžu centrs un futbola laukums bez skatītāju sēdvietām. Pēc transformācijas par hokeja halli būve ekspluatācijā vēl nav pieņemta.

Paredzēts, ka rīt, 1.aprīlī, uz halli dosies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvji, lai klātienē aplūkotu padarītos darbus, taču halles pārstāvji nav lūguši VUGD atzinumu. Bez VUGD atzinuma par ugunsdrošību Būvvalde nevar akceptēt būves nodošanu ekspluatācijā, atzina VUGD pārstāvis.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Jānis Stepītis aģentūrai LETA atzina, ka federācija ir informēta par šīm problēmām, tāpēc ir sagatavots rezerves variants - ja pasākumu nevarēs rīkot «Skonto» hallē, tas tiks rīkots treniņu nolūkos izmantotajā «Volvo ledus hallē».

Stepītis uzsvēra, ka patlaban problēmas tiek risinātas un federācija cer, ka čempionātu hallē tomēr būs iespējams rīkot.

Viņš ir pārliecināts, ka hallē čempionāts notiks, tādēļ iespējamās sankcijas, kas varētu būt, ja tomēr «Skonto» halle nebūs gatava, viņš nevēlējās minēt.

«Stadiona» sabiedrisko attiecību konsultants Kaspars Staškevičs sacīja, ka sākotnēji hallē nav bijušas ievērotas normas, kas saistītas ar ugunsdzēsības signalizāciju. Taču tagad tās esot novērstas un rīt plkst.14 VUGD dosies uz halli, lai novērtētu paveikto.

Vakar izplatītā paziņojumā presei Staškevičs gan apgalvoja, ka, «sākot ar 1.aprīli, atbilstoši 2006.gada pasaules hokeja čempionāta prasībām pārveidotajā «Skonto» hallē notiks pirmie hokeja mači, kuros savā starpā sacentīsies junioru komandas no sešām valstīm».

Kā aģentūrai LETA norādīja Vidzemes priekšpilsētas galvenais būvinspektors Indulis Egons Lazda, «Skonto» halles ledus laukums nav tādā kārtībā, lai uz tā varētu atļaut rīkot spēles.

«Pati halle jau sen pieņemta ekspluatācijā, bet par iekšējiem pārkārtojumiem ir jāatbild apsaimniekotājiem pašiem. Viņiem ir jāsaņem saskaņojumi no darba inspekcijas, VUGD un citām institūcijām. Piemēram, svarīgs ir saliekamo tribīņu jautājums,» sacīja Lazda.

Daudzfunkcionālās halles «Arēna Rīga» direktors Edgars Buncis aģentūrai LETA sacīja, ka viņa vadītā halle nespēs tehniski nodrošināt trīs čempionāta spēļu norisi vienā dienā.

«Mēs esam apņēmušies nodrošināt divu spēļu norisi dienā un to arī pašreizējos apstākļos izdarīsim. Lai nodrošinātu kvalitatīvu spēles norisi, ledus laukumi jālaista piecas reizes, vienā reizē patērējot 600 litrus karstā ūdens. Trīs spēlēm tehnisko resursu un pietiekama ūdens apjoma mums nepietiks,» sacīja Buncis.

Viņš gan norādīja, ka krīzes situācijā būtu iespējamas sarunas ar LHF par kādu risinājumu meklēšanu.

Kā ziņots, «Stadions» noslēdza 2,34 miljonus latu vērtu līgumu ar SIA «Skonto būve», lai veiktu «Skonto» halles pārbūvi pasaules hokeja čempionāta vajadzībām. Līgumi paredzēja darbus pabeigt 2006.gada 31.janvārī un halli pilnībā nodot ekspluatācijā līdz 2006.gada 23.martam.

Valsts un Rīgas dome piešķīra 3,7 miljonus latu halles piemērošanai hokeja čempionātam.

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Edmunds Krastiņš (TP) aģentūrai LETA apgalvoja, ka pilsēta līdzekļus ir ieguldījusi infrastruktūras nodrošināšanai pieaugušo pasaules čempionātam un jauniešu čempionāta norise nav ar to saistāma.

«Turklāt mums arī nav sviru, kā sodīt par laicīgu hokeja halles nesakārtošanu,» atzina Krastiņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu