Artūrs — vīrietis, kurš nekrāpj sievieti! 2. saruna

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Knāķis

Artūrs nevienu savu sievieti nav krāpis un dara visu, lai partnere seksā gūtu baudu. Artūra seksuālā pieredze ir veiksmīga, un viņš ir pārliecināts, ka pamats labām seksuālām attiecībām ir vienāda atbrīvotības pakāpe.

Iedomājies, ja sievietei ir negatīva pieredze seksā. Vai vīrietis kaut ko lietas labā var darīt, vai arī stereotips par to, kāds ir sekss un kādi ir vīrieši, viņai vairs nav laužams?

— Manuprāt, vīrietim tomēr ir liela nozīme. Domāju, ka vīrietis daudzos gadījumos var lauzt sievietes aizspriedumus. Es pat uzskatu, ka seksā daudz kas ir atkarīgs tieši no vīrieša.
Bet tad no vīrieša puses vajag ļoti lielu pacietību. Citādi — tu izmēģini, saproti, ka tur ir baigā barjera, un atmet ar roku. Kad nav, tad nav!

Jā, bet tu vari nopirkt gatavu preci un apzināties tās kvalitāti, bet vari nopirkt neko, būt gatavs tērēt laiku, piestrādāt, toties tev ir cerība, ka beigās rezultāts būs stipri labāks nekā tai gatavai precei. Svarīgi ir saprast, kāpēc tā ir. Vai tā ir slikta pieredze — tad ir vajadzīgs laiks, lai atvērtos, — vai tas ir aizspriedums pret kaut ko.

Vai tev nešķiet, ka mūsdienās lielai daļai vīriešu nav svarīgi, kā sieviete jūtas seksā, vai viņa vispār sasniedz orgasmu?

— Te ir tas jautājums — ko tu gribi no attiecībām. Vai tu gribi, lai tev tikai tehniski ir labi, vai tu gribi arī emocionālu kontaktu. Uzskatu, ka visa pamatā ir vienāda atbrīvotības pakāpe. Tas ir galvenais, kas nosaka, vai seksuālās attiecības būs labas. Grūti, ja viens ir tālāk, bet otrs — tuvāk...

Divi cilvēki var satikties, un kaut vai tīri objektīvu iemeslu dēļ viņiem var būt dažāda pieredze — vienam bijis daudz kas, otram nekā. Svarīgi ir sākuma posmā saprast, vai esam gatavi kļūt atbrīvotāki un gūt baudu no tā, ko mums sniedz, vai arī centīsimies tajās attiecībās atšķirību saglabāt. Tādā gadījumā šķiršanās ir tikai laika jautājums, jo viens visu laiku būs tādā pozīcijā, ka viņš gribēs vairāk, nekā viņam tiek dots. Tas ir strupceļš. Agri vai vēlu tiks meklētas alternatīvas.

Tu esi viens no tiem retajiem vīriešiem, kurš nekrāpj. Tas ir principiāls jautājums, vai arī tev nav radusies vēlēšanās?

— Vispār es neesmu principiāls, tikai ar stingru pārliecību dažos jautājumos. Man šķiet, ja starp cilvēkiem valda saskaņa, tad visi lauciņi ir emocionāli aizpildīti un nav tukšuma sajūtas. Tad arī nav vēlēšanās krāpt. Bet, ja tāda vēlēšanās rodas, nav vērts tās attiecības turpināt. Līdz ar to... vai nu nekrāp, vai ej prom. Ja esi ar kādu kopā, tad esi pret viņu un arī sevi godīgs. Ja nesaskan, labāk šķirties.

Kā tu sevi novērtētu seksā? Vai tu jūties pietiekami izglītots?

— Es drīzāk to definētu tā, vai man ir pietiekami daudz informācijas par to un vai es skaidri spēju definēt, kas man patīk, kas nepatīk, un vai es saprotu, kas man ir pieņemams un kas nav pieņemams. Ja es spēju uz visām šīm lietām rast atbildes, tad varu teikt, ka esmu pietiekami zinošs. Kādā veidā līdz tam esmu nonācis, tas jau ir cits jautājums.

Tev kādreiz ir bijis no kaut kā jāatsakās, jo tev kaut kas nav bijis pieņemams seksā?

— Nē. Man ir ļoti brīvi uzskati. Ar to es domāju, ka man pieņemamas ir viss, kas kaut kādā veidā fiziski vai garīgi neaizskar otru cilvēku. Man nav nācies satikt sadomazohistes, līdz ar to man nav bijusi tā iespēja atteikt.

Vai tu pietiekami labi pazīsti sievietes fizioloģiju?

— Katrā ziņā man šķiet, ka es zinu, kas ir jādara! (Smaida.) Turklāt katrai sievietei jau tas ir savādāk. Tā ka ar to nav problēmu!

Nu, bet tev nav nācies satikt sievieti, kurai ir grūtības sasniegt orgasmu?

— (Atkal smejas.) Es laikam esmu bijis pārāk labs!

Bet varbūt viņas ir tēlojušas? Vai sievietēm vispār ir raksturīgi tēlot orgasmu?

— Domāju, ka ir sievietes, kas to varētu arī darīt. Man gan ir pilnīgi nesaprotami, kā tādas attiecības varētu veidot, jo vīrietis noteikti sajūt, vai sievietei ir bijis orgasms vai nav. Esmu par to pārliecināts! Var, protams, pāris reižu notēlot, bet, ja tev ar sievieti ir garīgais kontakts un jūti, kā sieviete reaģē, ko saka, kā runā pirms un pēc tam, to var pateikt. Un tas nebūt nenozīmē — ja sieviete orgasma laikā netrīc, tas ir noteicošais parametrs. Ir daudz visādu citu niansētu lietu.

Rīt būs sarunas noslēgums. Vai jums ir cits viedoklis nekā Artūram, vīrieši?

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu