Kā vīrietim runāt par seksu ar dēlu. 3. saruna

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Knāķis

Artūrs ir inteliģents it visā — arī seksā. Jūs daudz tādus vīriešus pazīstat? Es ne! Un domājat, ka vīrieši ir gatavi tā brīvi pārspriest savu seksuālo pieredzi? Viņi ir kautrīgāki par sievietēm!

Vai tev ir savi knifi, savas priekšrocības, ar kurām, pēc tavām domām, tu atšķiries no citiem vīriešiem?

— Man piemīt spēja izvēlēties lielisku vīnu! Tas ir sākums, tā ir attieksme — vienmēr sākumā ir priekšspēle, vienmēr ir komunikācija, vienmēr ir kaut kas pirms tam, kas iedrošina sievieti. Būtu pilnīgi nevietā runāt par tehniskā izpildījuma priekšrocībām, kas, protams, nav mazsvarīgi, bet visa pamatā ir laba vīna izvēle!

Kas nosaka, ka vieniem ir labas seksuālās attiecības, bet citiem neveicas šajā jomā? No kā tas ir atkarīgs? Vienkārši satiekas līdzīgi domājoši cilvēki?

— Nē, tas ir atkarīgs no ceļa, kā tu uz to ej. Ja es iepazīstos ar sievieti un uzreiz pārguļu ar viņu, tas ir viens ceļš. Otrs ceļš ir tāds, ka tas nenotiek vienā dienā. Tu cilvēku iepazīsti. Tad ir kaut kāds priekšstats, vai vispār nonākat līdz kaut kādam punktam X, kad notiek seksuālās attiecības, vai nenonākat. Es labāk eju šo ceļu. Man patīk, ka tas notiek pats no sevis. Nevis tu tam gatavojies, bet saproti — vakar tas notika. Nav vērts satikt meiteni, pārgulēt un pēc tam brīnīties, ka ir slikta pieredze. Tās meitenes ir tādas, kādas viņas ir. Es varu teikt, ka man ir paveicies, jo viss ir atkarīgs no tā, kā veido attiecības.

Bet vai tad nevar būt tā, ka tu iepazīsties, nonāc līdz tam X punktam un saproti — nu nav!

— Vispār jau var būt izņēmumi, bet domāju, ka bieži tomēr tā nevar būt. Un kāpēc ne? Tāpēc, ka tev taču ir tik daudz iespēju par ko runāt, noskaidrot viedokļus, uzskatus. Tas nenozīmē, ka uzreiz jāizrunā par visiem seksa veidiem, bet ir tik daudz pastarpinātu lietu, kas palīdz saprast. Piemēram, skatieties kino, tur notiek seksuāls akts, un cilvēks kaut ko komentē. Nu, ir tik daudz tādu lietu, kas ļauj secināt, kāds ir cilvēks, vai konceptuāli tur kaut tas var vai nevar notikt.

Pastāsti, kā puiši iegūst informāciju par seksu? Meitenes lasa žurnālus, grāmatas, pārrunā to ar draudzenēm...

— Nu, tās informācijas ir tik daudz un virziens apmēram ir skaidrs, kā tam jānotiek. Svarīgi saprast, vai tas ir tehnisks process vai arī emocionāls kontakts, un to neviens neiemācīs. Tas ir atkarīgs no paša cilvēka un viņa pieredzes, ne tikai seksuālās.

Ko darīsi, kad tev augs dēls? Vai vari iztēloties, kā viņu audzināsi? Vai ir kaut kas, kā tev pietrūka un ko tu gribētu viņam iedot?

— Svarīgi tam bērnam saprast, ka viss slēpjas galvā. Tad tehniski nebūs problēmu. Tur jau nav sevišķi daudz variantu, kur kas ir jāliek. Svarīgi tieši ģimenē redzēt, kā vecāki savā starpā komunicē, kādas ir viņu attiecības. Izejot no tā, viņam arī veidosies priekšstats, kā vīrietim jāizturas pret sievieti — viņa gadījumā, kā tēvs izturas pret mammu. Svarīgi, kādā veidā viņam šīs attiecības ar sievietēm veidosies. Vai viņš uztvers sievieti kā līdzvērtīgu cilvēku, kurai ir tiesības uz visu to pašu, arī seksuālajās attiecībās, vai viņam būs izveidots ieskats, ka vīrietis ir valdonīgs, un viss pārējais ir mazsvarīgs. Tā ir tā lielākā mācība. Ja viņam iemācīs tikai tehnisko procesu, tas nenozīmē, ka viņam būs labas seksuālās attiecības un tā sieviete būs laimīga.

* * *

Mēs turpinājām runāt un runāt par dažādiem jautājumiem, bet noslēgumā Artūrs teica:

— Man šķita ļoti interesanti, ka tu neuzdevi jautājumu: cik man ir bijušas sievietes! Tas tev ir pluss, jo es nekad nesaprotu, nu, ko tad cilvēks ar to grib noskaidrot? Es saprotu, ka viņu interesē, cik liela ir seksuālā pieredze. Bet tad man ir jautājums: vai skaitlis izsaka pieredzi? Es pilnīgi droši varu apgalvot, ka skaitlis pieci dažkārt var būt ar lielāku pieredzi nekā skaitlis desmit. Pieredzi jau neveido skaitlis, bet tā gamma, spektrs tajās attiecībās, ko tu izdzīvo, ko tu izbaudi... Tā ir tā pieredze!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu