Mācāmies skūpstīties? 1. stunda

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Kad sieviete ir kaisles uzbudināta, viņai vajadzētu ar plaukstu aizsegt mīļotā acis, aizvērt pašai acis, iebāzt mēli viņam mutē. Mēli vajag kustināt iekšā, ārā, pa labi, pa kreisi, ar patīkamām kustībām, kas vedina uz domām par vēl tīkamāku un intīmāku baudas veidu.
(Anangaranga. No 16. gadsimtā Mogulu impērijā populāra mīlas traktāta)

Kad biju pusaugu skuķe, es ilgu laiku neatļāvos ar puikām bučoties. Es nezināju, kā to dara, un man bija bail izskatīties neprašai bučotāja acīs. Pamazām, palēnām instinkti ņēma virsroku, un es drosmīgi aizžmiedzu acis un ļāvos bučoties kārā kavaliera lūpām. Drīz vien šķiet, ka tā kā būtu apguvusi skūpstīties prasmi.

Tā man likās līdz šim, kamēr neiepazinos ar ķīniešu un indiešu viedokli par skūpstiem.

Skūpsts var un pauž ļoti plašu emociju amplitūdu. No maiguma un atturības līdz erotisma virsotnēm un ugunīgai kaislei. Daoistu senajos tekstos īpaši tiek izcelta dziļā erotiskā skūpsta nozīme. Skūpstam tiek ierādīta otrā vieta pēc paša dzimumakta. Austrumos skūpsti tika vērtēti kā īpaši intīms mīlas priekšspēles elements. Pat mūsdienās esot Ķīnā vai Indijā, reti var redzēt pārus, kas publiski skūpstās. Līdz pat nesenam laikam indiešu kino bija aizliegts attēlot skūpstus uz ekrāna.

Pasaules kultūrā daudzas tautas skūpstā pauž gan nevērīgu sveicienu, gan erotisku jūtu apmaiņu. Savukārt primitīvās ciltīs skūpstus tikpat kā nepazīst. Visiem zināmais eskimosu «skūpsts» rīvēšanās ar deguniem, nemaz nav skūpsts. Šī darbība paredzēta, lai partneri it kā mītu elpu un saostu ādas smalkos aromātus.

Kad vīrietis un sieviete kaisli skūpstās, tiek izšķīdināti visi šķēršļi. Turklāt, ja skūpstoties partneri lūkojas viens otram dziļi acīs, tiek harmonizētas abu dvēseles. Kad skūpstoties saskaras divas mutes, tad saskaņā ar tantristu rakstiem notiek «augšējo vārtu kontakts», tas ļaujot mijiedarboties jūtām un izlīdzināties emocijām.

Skūpsts ir priekšspēles būtiskākā sastāvdaļa, jo cieši saistīts ar Joni un Lingama kontaktu. Tiek apgalvots, ka par sievietes Joni formu un izmēru var spriest pēc viņas lūpu formas. Savukārt, vīrieša Lingama izmēri un forma nosakāmi pēc deguna. Tantra māca, ka mute apvieno Lingama un Joni īpašības. Mēlei tiek piedēvētas Lingama īpašības. Lūpām un mutei — Joni.

Erotisks skūpsts ļauj izpētīt kā vīrieša, tā sievietes īpašības un prasmi. Aktīvās un pasīvās lomas viegli mijas, kad katra mēle tiek ievadīta otra mutē. Tādā veidā skūpsts kalpo kā eksperimentu un tempa barometrs. Visas darbības, kas tiek veiktas ar muti, viegli pārceļamas uz ģenitālijām.

Skūpstus pēta arī indiešu mīlas traktāti, uzskaitot tās ķermeņu daļas, kas visvairāk piemērotas skūpstiem. «Kamasutrā» tiek precizēts, ka piere, acis, vaigi, kakls, krūtis, lūpas un mute ir galvenās skūpstāmās vietas, neaizmirstot gurnus, rokas, nabu un Joni.

Apzināti skūpstot konkrētas vietas, ir iespējams ar lieliem panākumiem nodrošināt psihisku aizsardzību. Tāpat tādā veidā tiekot stimulēti psihiskie centri un kanāli. Noteiktā secībā ar muti pieskaroties noteiktiem punktiem, ir iespējams atdzīvināt Smalko Ķermeni un modināt jūtas.

Rīt ķersimies pie lietas!
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu