Atļauj «Skonto» hallē rīkot jauniešu pasaules hokeja čempionātu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) atļāvis Olimpiskā «Skonto» hallē rīkot U-18 jauniešu pasaules hokeja čempionāta spēles, taču drošības dēļ tās varēs apmeklēt tikai 500 skatītāju.

Lai halles apmeklētāji būtu drošībā, spēļu laikā hallē dežurēs VUGD pārstāvji, aģentūrai LETA pastāstīja Ugunsdrošības uzraudzības pārvaldes priekšnieks Igors Ponomarjovs.

Viņš arī norādīja, ka pasākumam tiks izmantota tikai «Skonto» halle, taču citas telpas un piebūves nav plānots izmantot.

VUGD speciālisti uzdevuši līdz maijā gaidāmajam pasaules čempionātam hokejā veikt vairākus darbus, lai uzlabotu halles drošību.

Nepieciešams pilnībā izbūvēt evakuācijas ceļus, uzlabot ugunsgrēka izziņošanas sistēmu, jāpabeidz būvdarbi un ārējie darbi, jo to dēļ nav iespējama pārvietošanās pa vienu no ieejām. Tāpat pilnībā jāizstrādā rīcības plāns ugunsgrēka gadījumam, stāstīja Ponomarjovs.

Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans šodien žurnālistiem norādīja, ka īpašas problēmas šo darbu aizkavēšanās nerada, jo galvenais, lai viss būtu kārtībā, kad sāksies pasaules čempionāts hokejā. U-18 jauniešu pasaules hokeja čempionāta laikā notiks tikai četras spēles, kas nepieciešamas, lai pārbaudītu halli, atzina Lipmans.

U-18 jauniešu pasaules hokeja čempionāta spēlēm jāsākas 2.aprīlī.

Pasaules hokeja čempionāta rīkošanas izpilddirekcijas pārstāve Vita Savicka pagaidām nevarēja pateikt, cik biļetes uz čempionātu jau pārdotas.

VUGD inspektori sestdien ieradās hallē, lai izvērtētu automātisko ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes sistēmu. Pārbaude bija nepieciešama, jo «Skonto» halle ekspluatācijā nodota kā izstāžu centrs un futbola laukums bez skatītāju sēdvietām, bet pēc transformācijas par hokeja halli būve ekspluatācijā vēl nav pieņemta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu