Visas sievietes ir nedaudz vīrieši

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Anima mulieris in corpore inklusa virili — katra sieviete ieslēdz sevī vīrieti. Daži apgalvo, ka no šā teiciena izrietot sieviešu homoseksualitātes iemesli:

1. Sieviete homoseksuālās attiecībās ielaižas vai nu aiz ziņkāres, vai arī, kad attiecības ar pretējo dzimumu ir aizliegtas. Tamlīdzīgos gadījumos faktiski sieviete nepārstāj būt heteroseksuāla un bieži iedomājas, ka ar seksu nodarbojas ar vīrieti.

Principā tas nemaz nav homoseksuālisma akts, bet izsmalcinātas masturbācijas paņēmiens vai, kā saka seksologi, «viltus homoseksuālisms». Sievietes, kas to praktizē, arī viegli atgriežas heteroseksuālās dzimumattiecībās.

2. Reizēm par cēloni interesei par savu dzimumu kļūst pazemināts vai iztrūkstošs seksuāls uzbudinājums attiecībās ar vīrieti — anorgasmija, kuras galvenie iemesli ir:

a) līdz galam neizskaustais Elektras komplekss (zemapziņas asociācija — tēvs kā seksa partneris);

b) sieviete izjūt patoloģisku pretīgumu pret vīrieti, baidoties pēkšņi kļūt grūta vai saslimt ar venerisku slimību;

c) partnera dzimumvājums vai nemākulība;

d) seksuālā hipereslēzija — neizjūtot apmierinājumu gultā ar vīrieti, sievietes spiestas pārslēgties uz savu dzimumu.

3. Psihisks hermafroditisms vai viraginisms. Šajā gadījumā sieviete vienkārši jūtas kā vīrietis attiecībā pret otru sievieti. Doma par seksu ar pretējo dzimumu izraisa viņai tādu pašu riebumu un šausmas kā homofobam vīrietim — homoseksuālais akls. Kā likums, viraginisms izpaužas jau bērnībā, kad meitene uzvedas un cenšas izskatīties kā zēns. Savu bērnības paradumu viņa pārnes pieaugušo dzīvē — nēsā īsi apgrieztus matus, nelieto kosmētiku, izvēlas vīriešu profesiju.

Jau pusaudzes vecumā viņa sāk izjust tieksmi pret pašas dzimumu. Nereti līdzīgas sievietes šaurā lokā runā par sevi vīriešu dzimtē. Interesanti, ka daudzām viraginistēm ir vīrieša balss un arī ārēji viņas maz līdzinās sievietēm. Krafts Ebungs apraksta viņas kā «pussievietes» ar vīrieša skeletu, gurniem, gaitu, stāju, raupjiem vīrieša sejas vaibstiem. Psihiskā plānā viņas patiešām ir vīrieši — tikai ar sieviešu ģenitālijām.

Kāds sakars vīrietim, «kas ieslodzīts sievietē», ar lesbietēm? Tāds vīrietis ir vienmēr gatavs meklēt risinājumu arī tad, ja dzimumdzīve neveidojas «normāli». Bet varbūt tam nav nekāda sakara ar vīrieti, jo sievietes taču parasti ir tās veiklākās un attapīgākās risinājumu meklējumos…

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu