Latvijas U-18 hokejisti sāk ar uzvaru pār Poliju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ZZ1

Pirmajā Pasaules U-18 čempionāta spēlē Latvijas izlase ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) pārspēja Polijas vienaudžus. Vienīgos vārtus guva Mārcis Zembergs.

Pirmo periodu aktīvāk iesāka Latvijas jaunieši. Viņi bija ātrāki par saviem pretiniekiem un uzvarēja divcīņās. Līdz ar to Polijas izlasei nācas pārkāpt noteikumus. Trešajā minūtē Latvijas izlase ieguva divu speletāju skaitlisko pārsvaru. Kuldas spēcīgo metienu atvairīja Straks. Vairak bīstamus momentus izveidot neizdevās. Astotajā minūtē noraidījumu saņēma Cibuļskis, bet arī poļi neko neizveidoja. Veiksmīgi pretinieku zonā nospelēja Artūrs Ozoliņš, par ko izpelnījās skatītāju aplausus. 12.minutē Skuška nodemonstrēja teicamu individuālo meistarību, bet 17.minūtē Kuldas metiens nedaudz gāja secen vārtu devītniekam. Perioda izskaņā divu spēlētāju pārsvaru ieguva Polijas jaunieši, tikai mūsējo pašaizliedzīgā spēle aizsardzībā glāba no vārtu zaudējuma.

Otrajā periodā arī bija ieverējoms Latvijas U-18 izlases pārsvars, tomēr perioda sākumā vārtus gūt neizdevās. Metieni lidoja vārtiem garām vai arī veiksmīgi ar tiem tika galā Straks. 28.astotajā minūtē atkal mūsējie ieguva divu spēlētāju pārsvaru, bet izveidot neko nespēja. 34.minūtē viens pret vārtiem nokļuva Artūrs Ozoliņš, bet viņa metiens bija tieši virsū vārtsargam. Beidzot 19.minūtē pēc liela spiediena uz poļu vārtiem Mārcim Zembergam izdevās gūt pirmos vārtus. Perioda izskaņā viens pret vārtiem nonāca Daņilovs, bet rezultāts nemainījās.

Trešā perioda sākumā atkal vairākas reizes Latvijas jaunieši ieguva skaitlisko vairākumu, taču viena spēlētāja pārsvaru izmantot tā arī neizdevās. 47.minūte laba izdevība spēlējot mazākumā bija poļiem. Trešdaļas otrajā pusē skaitliskajā vairākumā spēlēja Polijas jaunieši, tomēr arī viņi vārtus neguva. Pēdējās minūtēs divas labas vārtu gūšanas izdevības neizmantoja Cibuļskis. Pedējā minūtē viens pret Straku izgāja Skuška, bet vārtus gūt neizdevās.

Par labākajiem spēlētājiem tika atzīti Latvijas izlasē Artūrs Dzelzs, bet Polijas izlasē Dariušs Gruška.

Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Aleksandrs Klinšovs sacīja: «Mums spēles ar Polijas izlasi vienmēr ir bijušas grūtas. Sliktu joku ar mums izspēlēja spēle savā laukumā. Puišiem bija dubultā atbildība. Spēlētāji pārāk nervozēja. Visi gribēja uzvarēt un cīnīties, bet spriedze darīja savu. Slikti nospēlējām skaitliskajā vairākumā. Šis spēles komponents mums steidzami jāuzlabo. Otrajā periodā vajadzēja gūt vārtus, bet neguvām, tāpēc spēle bija smaga līdz pēdējai minūtei.»

Polijas U-18 izlases galvenais treneris Milans Skokans sacīja: «Mums bija daudz kļūdu. Šī bija mūsu komandas pirmā spēle. Turpmāk mēs spēli uzlabosim.»

Latvijas U-18 izlases labākais spēlētājs šajā spēlē Artūrs Dzelzs: «Šajā spēlē Zembergs labākā spēlētāja balvu bija vairāk pelnījis, jo guva vienīgos vārtus. Visu spēli bija jābūt uzmanīgam, nevarēja zināt kas notiks. Poļi mūs pāris reizes labi noķēra uz pretuzbrukumiem, tomēr labi darbojās aizsargi. Daudzi nekad nebija spēlējuši šādā hallē, tā ka visu laiku bija neliels uztraukums. Treneris pirms spēles bija pateicis, ka jāatdod visi spēki uzvarai. Pirmā perioda beigās komanda spēlēja ļoti pašaizliedzīgi, krita ripas ceļā un cīnījās līdz galam.»

Vienīgo vārtu guvējs Mārcis Zembergs sacīja: «Šodien nesanāca realizēt daudzas vārtu gūšanas izdevības, tomēr sanāks labāk. Man pašam bija daudz izdevību, taču vienā sanāca gūt vārtus.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu