Repše: kompromisa nebūs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Partijas «Jaunais laiks» (JL) principiālais lēmums, ka Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim jāizlemj, ar kuru partiju sadarboties turpmāk, ir nelokāms, kompromisu nebūs, jo JL nav gatavs strādāt valdībā, kur attiecības risina ar tendenciozi ierosināta kriminālprocesa starpniecību, Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā «900 sekundes» pavēstīja JL līderis Einars Repše.

«Mēs pieņēmām principiālu lēmumu, nevēlamies strādāt valdībā, kur Ministru prezidents piebalso politiskam apmelojumam. Būtiski ir tas, kādu virzienu izvēlēsies Tautas partija (TP). Viņi ir krustcelēs. Šonedēļ viena no partijām aizies,» norādīja JL līderis.

Repše kritizēja Kalvīti kā valsts vadītāju un norādīja, ka «Kalvītis kā premjerministrs ir kļūda». «Godīgi cilvēki tiek apsūdzēti safabricētos kriminālprocesos, negodīgi turpina dzīvot, cepures kuldami, it kā nekas nebūtu bijis. Saistībā ar Jūrmalas skandālu vajadzēja trīs dienas un lielu sabiedrības spiedienu, lai sāktu rīkoties, tad tagad [ekonomikas ministra Krišjāņa] Kariņa gadījumā viņš ir gatavs nostāties politisko apmelotāju pusē īsi pēc atgriešanās no ārzemēm un iepazīšanās ar notikumiem,» sacīja Repše.

Ja no valdības koalīcijas aizietu Latvijas Pirmā partija (LPP), koalīcijai Saeimā paliktu 56 balsis, ja aizietu JL — 45 balsis .

«Ar [bijušo satiksmes ministru Aināru] Šleseru būs mazākums, bet tas jau nekas, Šlesera kungs nav iesācējs balsu pirkšanā,»   norādīja Repše.

JL līderis uzvēra, ka šā brīža situācijā nebija citas iespējas, kā vien izvirzīt ultimātu, jo jau vairākas nedēļās notiek politiska ķīvēšanās, aizmirstot par valsti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu