Brigmanis: nav argumentu LPP izstumšanai no valdības

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis uzskata, ka nav argumentu, lai Latvijas Pirmo partiju (LPP) izstumtu no valdības.

Aģentūrai LETA Brigmanis pauda viedokli, ka «Jaunā laika» pārmetumi LPP lielā mērā ir skaidrojami ar partiju iekšējām nesaskaņām.

«Jaunais laiks» pats ir izvirzījis ultimātu par aiziešanu no valdības, ja no tās netiks izstumta LPP, neviena cita koalīcijas partija nevēlas graut valdību un JL ministru amatus nekāro, norādīja Brigmanis.

Pēc ZZS frakcijas vadītāja domām, pirms 9. Saeimas vēlēšanām JL politiķi, spēlējot «nesaprasto cīnītāju lomu», cer piesaistīt papildu vēlētāju balsis.

Jau ziņots, ka partija «Jaunais laiks» vairs neredz iespējas strādāt vienā valdībā ar LPP, tāpēc Tautas partija (TP) esot izšķiršanās priekšā: vai kopā ar LPP iet politiskās tirgošanās ceļu vai arī kopā ar JL veidot konstruktīvu valdību.

LETA jau ziņoja, ka JL līderis Einars Repše sacīja, ka kopš valdības pamešanas viņš vairs neuzticas Kalvītim un viņa domas līdz ar pēdējiem notikumiem nav mainījušās.

Repše Kalvītim pārmeta nekonsekvenci — par Latvijas Pirmās partijas līdera Aināra Šlesera palikšanu valdībā domāts vairākas dienas, bet Kariņa gadījumā premjers, tikko atbraucis no ārzemēm, nav vēl apsildījis degunu un iepazinies ar lietas apstākļiem, bet jau runājot par iespējamo politisko korupciju.

Repšes vērtējumā Kalvītis kā premjers ir «viena liela kļūda», «kompromiss, kuru mēs pieļāvām». Pēc JL politiķa vārdiem, valdības izveide JL bijis milzīgs kompromiss, bet uz lielākiem kompromisiem partija vairs neiešot.

JL līderis atzina, ka Kalvītis ir grūtas izvēles priekšā. Repšes vērtējumā — esot skaidrs, ka TP labāk saprotas ar LPP, un izskatoties, ka labāk strādātu kopā ar viņiem, tomēr politiķim šķietot, ka TP ir cilvēki, «kuri valsts nākotnes vārdā» varētu aicināt partiju palikt kopā ar JL.

Ja Kalvītis izvēlēsies sadarboties ar JL, pēc Repšes vārdiem, viņa vadītā valdība varētu nostrādāt līdz vēlēšanām. Ja TP izvēlēsies sadarboties ar LPP, lai arī nomainīt valdības vadītāju līdz vēlēšanām neesot JL pašmērķis, JL Kalvīša valdību vairs neatbalstīs un to noturēt būs pārpalikušās koalīcijas rokās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu