LPP pati valdību nepametīs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Pirmā partija (LPP) Aigara Kalvīša (TP) valdībā ir strādājusi pietiekami labi un gana daudz paveikusi, tāpēc nesaskata iemeslus, kāpēc tai būtu jāpakļaujas partijas «Jaunais laiks» (JL) ultimātam un jāizstājas no valdības. Tā ceturtdien intervijā telekompānijas LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja LPP valdes loceklis Krišjānis Peters.

Pēc Petera vārdiem, LPP cer, ka «veselais saprāts uzvarēs» un JL paliks valdībā. Viņa pārstāvētajai partijai neesot problēmu pārvarēt konfliktus un turpināt sadarboties ar JL, jo ar daudziem šīs partijas cilvēkiem jau izveidojusies laba kopdarbība.

Vērtējot iemeslus, kāpēc starp valdošās koalīcijas partijām izveidojies šāds saspīlējums, Peters izteicās, ka JL savā politiskajā retorikā «aizspēlējies» pārāk tālu un tagad vairs neredz citus atkāpšanās ceļus.

Peters sacīja: ja Kalvītis aicinās LPP pamest valdību, tā darbosies opozīcijā, bet, ja valdību pametīs JL, izveidosies mazākuma valdība, kura kādu laiku varētu strādāt, jo, piedāvājot labus likumprojektus, to varētu atbalstīt gan opozīcijā esošā apvienība «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK, gan arī kreisā opozīcija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu