Prezidente: nav īstais brīdis šūpot laivu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/B.Aprāne

Ceturtdien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga aicināja koalīcijas partijas atteikties no ambīcijām un norādīja, ka «šis nav īstais brīdis šūpot laivu, jo priekšā ir hokeja čempionāts un NATO sammits».

«Mums bija nopietna saruna, jo šobrīd ir atklāts jautājums, vai koalīcija var turpināt darbu šajā sastāvā,» teica prezidente. «Es nesaskatu atšķirīgus ideālus, kas neļautu divām partijām strādāt kopā, un neredzu citu iemeslu, kādēļ partijas nevarētu sastrādāties, kā vien personiskas nesaskaņas.»

Prezidenti pārsteidz arī tas, ka pēc trīsarpus gadus ilgas kopā strādāšanas partijas nevar «sakost zobus un vēl sešus mēnešus turpināt darbu». Prezidente izteica cerību, ka partijas padomās par valstiskiem pienākumiem palēnām atrisināt jautājumus, kuros rodas domstarpības.

Arī Kalvītis aicināja koalīciju turpināt darbu un partijām realizēt savas politiskās programmas, kas vislabāk ir izdarāms, atrodoties koalīcijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu