Latvijas U-18 hokeja izlase pārliecinoši uzvar Koreju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ZZ1

Ceturtdien Rīgā pasaules U-18 hokeja čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīrā savā ceturtajā spēlē Latvijas izlase pārliecinoši ar 6:2 (1:0, 5:1, 0:1) uzvarēja Korejas vienaudžus.

Pirmās trešdaļas vidū spēles rezultātu atklāja Jānis Straupe. Otrā perioda sākumā Gatis Gricinskis mājinieku pārsvaru dubultoja, bet pēc pusotras minūtes Korejas komanda vienus vārtus atguva.

Līdz perioda beigām gan Latvija spēja gūt vēl četrus vārtus, panākot 6:1 savā labā. Divi precīzi metieni padevās Andrim Džeriņam, pa reizei precīzi bija Kaspars Daugaviņš un Artūrs Ozoliņš.

Pēdējā trešdaļā vārti Latvija vārtus neguva, toties nepilnas piecas minūtes pirms mača beigām precīzi bija korejieši, panākot 2:6. Vairāk vārtu gan viesiem gūt neizdevās, un Latvija izcīnīja savu ceturto uzvaru pēc kārtas.

B grupas turnīrā Rīgā par vienīgo ceļazīmi uz pasaules čempionāta augstāko divīziju cīnās Latvijas, Dānijas, Japānas, Korejas, Polijas un Ukrainas U-18 valstsvienības.

Latvija savās pirmajās trijās spēlēs izcīnīja uzvaras - ar 1:0 pieveikta Polija, bet ar 6:1 sagrauta Japāna un ar 7:0 Ukraina. Koreja savukārt pirmajā mačā ar 1:3 zaudēja Dānijai, pēc tam ar 2:5 piekāpās Ukrainai, bet vakar ar 3:6 zaudēja Polijai.

Vēl Dānija ar 7:0 uzveica Ukrainu, bet Japāna ar 5:1 pārspēja Poliju.

Pasaules U-18 hokeja čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīra pēdējā un izšķirošajā mačā 8.aprīlī Latvija tiksies ar Dāniju. Mačā ar Dāniju Latvijai pietiks ar neizšķirtu, lai iekļūtu U-18 augstākajā divīzijā, kur komanda vēl nekad nav spēlējusi.

Latvijas U-18 izlases sastāvs: vārtsargi Artūrs Dzelzs, Dainis Vasiļjevs; aizsargi Oskars Cibuļskis, Arturs Kulda, Krišs Grundmanis, Edgars Apelis, Rihards Dombrovskis, Vladislavs Balakuns, Mārtiņš Gipters, Ričards Birziņš; uzbrucēji Gatis Gricinskis, Andris Džeriņš, Artūrs Ozoliņš, Kaspars Daugaviņš, Mārtiņš Skuška, Mārcis Zembergs, Roberts Jekimovs, Sergejs Daņilovs, Jānis Straupe, Roberts Bukarts, Edgars Lipsbergs, Jānis Ozoliņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu