Eksministrus aizvietos valdībā esošie

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

7. aprīlī Ministru prezidents Aigars Kalvītis parakstījis rīkojumu par atsevišķu ministru atbrīvošanu no amata, informēja Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs.

Rīkojums paredz, ka sakarā ar atsevišķu ministru atkāpšanos no amata un saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likumu ar 2007. gada 7. aprīli no amata atbrīvoti: Linda Mūrniece, aizsardzības ministre; Arturs Krišjānis Kariņš, ekonomikas ministrs; Ina Druviete, izglītības un zinātnes ministre; Solvita Āboltiņa, tieslietu ministre; Jānis Reirs, īpašu uzdevumu ministrs elektroniskās pārvaldes lietās; Ainars Latkovskis, īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās.

Ar šā gada 8. aprīli uz laiku līdz turpmākajam rīkojumam saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likumu Ministru prezidents uzdod veselības ministram Gundaram Bērziņam pildīt aizsardzības ministra pienākumus; labklājības ministrei Dagnijai Staķei pildīt izglītības un zinātnes ministra pienākumus; reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram Mārim Kučinskim pildīt tieslietu ministra pienākumus; zemkopības ministram Mārtiņam Rozem pildīt īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās ministra pienākumus; bērnu un ģimenes lietu ministram Ainaram Baštikam pildīt īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās ministra pienākumus.

Rīkojums arī paredz, ka uz laiku līdz turpmākam rīkojumam ar 2006. gada 8. aprīli iekšlietu ministrs Dzintars Jaundžeikars pildīs satiksmes ministra pienākumus, kā arī Ministru prezidents Aigars Kalvītis uzņemas pildīt ekonomikas ministra pienākums.

Parakstīts arī Ministru prezidenta rīkojums Nr. 157 par atsevišķu parlamentāro sekretāru atbrīvošanu no amata. Saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likumu ar 2006. gada 7. aprīli no amata atbrīvoti: Edgars Jaunups, Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs; Anita Kalniņa, īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās parlamentārā sekretāre; Inese Kalniņa, īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās parlamentārā sekretāre; Didzis Šenbergs, Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs; Dzintars Zaķis, Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs; Normunds Zernis, Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu