Vorobjovs pirmo treniņu aizvada...tribīnēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ZZ1

Pilns Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksts būs zināms tikai pēc pirmās treniņnometnes Ventspilī, piektdien preses konferencē paziņoja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) vadība. Piektdien arī pirmo reizi ar Latvijas izlasi tikās komandas jaunais galvenais treneris Pjotrs Vorobjovs, kurš gan treniņu noskatījās tribīnēs, bet nodarbību vadīja palīgs Leonīds Beresņevs.

Piektdien Rīgas Sporta pilī Latvijas hokeja izlase aizvadīja pirmo oficiālo treniņu pirms maijā Rīgā gaidāmā pasaules čempionāta. Jau sestdien 19 hokejisti dosies uz Ventspili, kur Latvijas izlase aizvadīs sešas dienas ilgo pirmo sagatavošanās posmu, bet pēc šīs nometnes būs zināmi visi kandidāti.

Vorobjovs izteicās, ka pasaules čempionātā Rīgā īpaši necerot uz aizsargiem Kārli Skrastiņu un Sandi Ozoliņu, kuru pārstāvētie klubi spēlēs Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā. Tiesa, Ozoliņš pēc Turīnas olimpiskajām spēlēm paziņoja par aiziešanu no Latvijas izlases.

Pēc tikšanās ar izlases spēlētājiem Vorobjovs preses konferencē atzina, ka jaunais amats viņam ir «liels gods un liela atbildība». Bijušajam Rīgas «Dinamo» spēlētājam un trenerim Vorobjovam tā būs arī debija valstsvienības galvenā trenera amatā, jo līdz šim viņš ir vadījis tikai klubus.

Vorobjovs preses konferencē lika noprast, ka, visticamāk, viņš neturpinās vadīt Krievijas superlīgas komandu Toljati «Lada». «Domāju, ka ar izlasi jāstrādā «atbrīvotam» trenerim, jo tā ir lietderīgāk.»

Tāpat jaunais izlases galvenais treneris vēlreiz apliecināja, ka Latvijas valstsvienībā varētu atgriezties vārtsargs Pēteris Skudra. Pēc sarunas ar Vorobjovu vārtsargs esot izteicis gatavību palīdzēt izlasei. Vienīgais Skudras nosacījums bijis par veselību.

Tagad Skudra devis uz ASV, jo viņam esot mikrotrauma. Pēc ārstu apskates Skudra soloties teikt savu galīgo lēmumu.

Latvijas izlase pirmās pārbaudes spēles aizvadīs nākamās nedēļas nogalē - 15. un 16.aprīlī - «Arēnā Rīga» ar Krieviju.

Pasaules čempionātā, kas maijā norisināsies Rīgā, Latvija būs vienā grupā ar Čehiju, Somiju un Slovēniju. Trīs labākās apakšgrupas komandas iekļūst nākamajā kārtā un automātiski saglabā vietu augstākajā divīzijā. Pasaules čempionāts notiks no 5.maija līdz 21.maijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu