Vai lesbiete spēj dziļi just

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Kāda privātas psihiatriskas klīnikas īpašnieka meita Fanija Beita sarakstīja un izdeva nelielas tirāžas brošūru ar nepārprotamu nosaukumu «Sapfo mistērijas. «Kamasutras» lesbisms».

Šā darba kritiķi gan apgalvo, ka autore nebija nopietni iepazinusies ar «Kamasutras» tekstiem un ne tuvu neizprata indiešu jutekliskumu un fantāzijas lidojumu seksa jomā. Tiesa, šis izdevums ir ievērojams ar lesbisko dzimumaktu sīku analīzi.

Fanija Beita viendzimuma seksa izpausmes — kunilingu, savstarpējo masturbāciju un tribadio (trīšanos) — iedala pēc lesbiešu atšķirību tipiem. Pēc viņas domām, pie kunilinga un savstarpējās masturbācijas parasti nonāk sievietes, kas dažādu iemeslu dēļ negūst apmierinājumu parastā heteroseksuālā aktā.

Šīs sievietes neizšķir pasīvo un aktīvo pusi — partneres spēlē identiskas lomas. Viņas nav spējīgas pārdzīvot nopietnākas jūtas, tikai parastu seksuālu ekstāzi. Un, ja vienai no partnerēm gadīsies mīļākais — vīrietis, kas pat nespēs viņu seksuāli un emocionāli apmierināt, viņa nedomādama atgriezīsies pie heteroseksuālām attiecībām.

Cita lieta — lesbietes, kas priekšroku dod tribadio (trīšanās gar otras sievietes dzimumorgāniem). To jau varētu nosaukt par heteroseksuālā akta imitāciju. Šeit skaidri sadalītas partneru lomas: viena tēlo vīrieša lomu, otra — pasīvu sievietes lomu.

Visbiežāk aktīvo tribadio praktizē sievietes, kas cieš no psihiskā hermafrodītisma. Tās ir īstās «idejiskās» lesbietes, kuras orgasmu izjūt vienīgi gultā ar sievieti. Bet pasīvās tribadistes pārsvarā ir biseksuālas. Viņas apmierinājumu var gūt gan ar sievieti, gan ar vīrieti. Un tomēr pasīvā tribadiste zemapziņā savu partneri uztver kā vīrieti un ir spējīga uz dziļām jūtām pret viņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu