Bobkovs – Beļģijā, Freibergs un «sīkie» – Vācijā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Motokrosā tukšu nedēļas nogaļu vairs nebūs līdz pat sezonas beigām. Pasaules čempionāta posms MX1 un MX2 klasēs 16. aprīlī risināsies Bellpuigas trasē Spānijā, bet aizvadītās nedēļas nogalē vairākās valstīs risinājās vietējo čempionātu posmi. Ne bez Latvijas motobraucēju piedalīšanās.

Beļģijas čempionāta posmā Nērēterenas trasē bija vairākas pasaules motokrosa zvaigznes ar Stefanu Evertsu, Kevinu Strībosu, Stīvu Ramonu un Žoelu Smetsu priekšgalā. Visos trijos braucienos uzvarēja deviņkārtējais pasaules čempions Evertss, bet otrais visas trīs reizes bija Strīboss (trešie — Ramons, Manuels Prīms un vēlreiz Ramons). Aigaram Bobkovam tik spēcīgā konkurencē vislabāk izdevās otrais brauciens, kurā viņš finišēja septītajā vietā. Pirmajā un trešajā braucienā — attiecīgi 11. un 12. vieta. Summā tas deva 30 punktus un 11. vietu kopvērtējumā šajā posmā. 11. vietā Aigars ir arī čempionāta kopvērtējumā, kur līderis ir Strīboss (Evertss pagaidām ir trešais, jo viņš vienu posmu izlaida). 17. vietā kopvērtējumā ir Lauris Freibergs, kas šajā posmā nestartēja, jo viņa vācu komandai «Suzuki Kurz» pirmajā vietā ir ADAC čempionāts, kura pirmais posms «MX Masters» jeb «Open» klasē risinājās Drēnas trasē.

Abos braucienos uzvarēja 19 gadus vecie vācu motokrosa talanti — pirmais bija Maksimilians Nagls, bet otrais Markuss Šifers. Lauris Freibergs pirmajā braucienā bija piektais, bet otrajā piekāpās tikai abiem vāciešiem un divu braucienu summā ierindojās ceturtajā vietā (tikai par diviem punktiem vairāk ir 22 gadus vecajam Vīatam Evisam no DĀR).

Bez Freiberga sacensībās Drēnā startēja vairāki mūsu jaunie motobraucēji, kuri piedalījās ADAC kausa izcīņā 85 kubikcentimetru klasē. Vislabāk veicās Dāvim Ivanovam, kas divu braucienu summā (divas ceturtās vietas) ieņem ceturto vietu. Piektais ir Matīss Karro, kas pirmajā braucienā finišēja trešais, bet 14. vietu ieņem Niks Apfelbaums (astotā vieta pirmajā braucienā).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu