Latvijā viesosies Tibetas lama

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada 2.–7. maijā budisma meditācijas centrs GANDEN piedāvā apmeklēt tibetiešu lamas cienītā Geše Taši Cering lekcijas un meditācijas. 

Geše Taši Cering ir Tibetas budisma Gelug skolas lama, kurš pēc 16 gadu ilgām studijām Seras klostera universitātē Indijā ir ieguvis Lharampa Geše grādu, kas līdzvērtīgs profesora grādam Rietumu augstskolās. Vairākus gadus mācījis Nepālā un Indijā, Geše Taši pārceļas uz Eiropu — vispirms uz Nalandas klosteri Francijā, pēc tam uz Jamyang centru Londonā, kur viņš dzīvo un māca jau 12 gadus.

Otrdien, 2. maijā, plkst. 19.00 budisma meditācijas centrā GANDEN Miera ielā 11-1 Geše Taši Cering lasīs lekciju par tēmu «Budisms modernajā pasaulē», kurā viņš runās par to, kā budisms var būt noderīgs mūsdienu pasaulē un kā budisma mācības iespējams izmantot ikdienā, lai dzīvotu jēgpilnu un harmonisku dzīvi.

Vizītes laikā 3. maijā plkst. 19.00 un 4. maijā plkst. 10.00 Geše Taši mācīs budisma meditācijas centrā GANDEN Miera ielā 11-1. Šo mācību tēma būs «Domu pārveides prakses Tibetas budismā (Tib. lodžong)» — kā pārvarēt traucējošās emocijas un negatīvos prāta stāvokļus, lai padarītu ikdienas dzīvi laimīgāku.

4.–7. maijā meditācijas centrā «Jiga Čodzin» Cēsu rajona Drustos viņš vadīs arī divu dienu meditāciju un mācību kursu (retrītu) par šo pašu tēmu.

www.ganden.tk

Vizītes programma

2. maijā plkst. 19.00–20.30 lekcija budisma meditācijas centrā GANDEN (Miera iela 11-1) «Budisms modernajā pasaulē».

3. maijā plkst. 19.00–20.30 lekcija budisma meditācijas centrā GANDEN (Miera iela 11-1) «Domu pārveides prakses Tibetas budismā (Tib. lodžong).»

4. maijā plkst. 10.00–11.30 lekcija budisma meditācijas centrā GANDEN (Miera iela 11-1) «Domu pārveides prakses Tibetas budismā (Tib. lodžong)» (turpinājums).

www.ganden.tk

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu