Prieks par zāli un oliņām

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropā šogad Lieldienu dekorējumos dominē pērles, taču, veidojot svētku noskaņu mājās, vislabāk ir klausīt savām izjūtām

Vēl pavisam nesen floristikā, arī Lieldienu dekorējumos, dominēja mākslīgie materiāli. Tagad pavasara svētkos metāla un stikla elementi ir tikai kā neliels akcents diedzētu graudu un steidzinātas zālītes zaļajam zelmenim, kā arī daudzu un dažādu oliņu birumam, stāsta Ilona Igale, topošā juriste, skolota floriste ar septiņu gadu stāžu (strādā ziedu salonā «Laura»).

Eiropā šogad Lieldienu kompozīcijās jaunums ir melnās un pelēki sudrabainās krāsas klātbūtne. Turklāt Lieldienu dekorējumos dominē pērles, ko uzskata par bagātības apliecinājumu. Mode, protams, var neatbilst tautas, dzimtas vai ģimenes tradīcijām, tāpēc, veidojot svētku noskaņu mājās, vislabāk ir klausīt savām izjūtām. Idejas var smelties arī no profesionālajiem žurnāliem vai jau redzētām kompozīcijām, taču nekad neizdosies izveidot identisku dekoru, jo katram cilvēkam ir savs individuāls skatījums, sava gaume.

Ilona Igale iesaka

- Dabas materiālus nelako, jo tad tie zaudē savu pirmatnīgumu.

- Veidojot ziedu kompozīcijas, ļoti dekoratīvas ir bērzu tāsis un ozolzīles.

- Līdz neliela zelmeņa sasniegšanai graudi jādiedzē apmēram piecas septiņas dienas; ja zelmeni apgriež, tas turpina augt un kuplojas.

- Dažāda lieluma un krāsas plastmasas oliņas, kokospalmas miziņas, skeletlapiņas, sizāļus un dažādus citus nieciņus, kas gaumīgi iederētos Lieldienu svētku kompozīcijās, var iegādāties ziedu salonos un lielveikalos.

- Veidojot kompozīcijas, ieteicams izmantot karstās līmes pistoli. Karstās līmes pistole lieti noder arī kurpju ādas daļas, kā arī keramikas un citu materiālu salīmēšanai.

- Ja kompozīcijās izmanto mākslīgos ziedus vai lapas, tad vienīgi gatavotus no auduma, lai tie īpaši neatšķirtos no dabiskajiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu