«Prāta vētra» devusies Eiropas tūrē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz ar starptautiskā albuma «Four Shores» iznākšanu, grupa «Prāta Vētra» sadarbībā ar «Hansabanku» dodas albuma popularizēšanas turnejā, kas aizsāk «Prāta Vētras» un «Hansabankas» ilgtermiņa sadarbību.

Pirmais «Four Shores» koncerts jau norisinājās Maskavā, 17. martā, un pulcēja ap 2000 skatītāju. Jānis Jubalts raugoties uz turnejas turpinājumu optimistiski saka: «Tūre jau ir iesākusies tik veiksmīgi, ka, skatoties uz priekšu, nav šaubu, ka tā arī tādā muzikālā un pacilājošā atmosfērā turpināsies. Ja kāds domā, ka mūzu var noķert aiz astes tikai uz sauszemes vai gaisā, tad maldās, jo mūsu tūres autobuss ir pierādījums tam, ka bieži mūzas pavada mūs tieši ceļojumā un pēc tam tās līdz jums nonāk jaunu dziesmu veidā. (Dažas no tām ir «Četri krasti» albumā.)»

Šobrīd noris sarunas ar koncertu un festivālu organizētājiem par «Prāta Vētras» turnejas grafiku. Pagaidām apstiprinātie koncerti:

12.04. Tallina, Igaunija, klubs «Rock Cafe»
13.04. Pērnava, Igaunija, klubs «Kuursaal»
03.05. Minska, Baltkrievija, koncertzāle «Minska»
05.05. Viļņa, Lietuva, «Forum Palace»
06.05. Kaļiņingrada, Krievija, klubs «Vagonka»
18.05. Braitona, Lielbritānija, klubs «Komedia» (festivāla un mūzikas konferences «Great Escape» ietvaros)
20.05. Kijeva, Ukraina, «Eiropas dienas»
25.05. Zaparožje, Ukraina, «Eiropas dienas»
27.05. Harkova, Ukraina, «Eiropas dienas»
03.06. Varšava, Polija, pilsētas svētki «Warsaw is Trendy»
10.06. Maskava, Krievija, festivāls «Maxidrom»
18.06. Petrozavodska, Krievija, festivāls «Vozduh»
21.07. Liepāja, «Baltic Beach Party» – vienīgā uzstāšanās šovasar Latvijā!
29.07. Maskava, Krievija, festivāls «Kriļja»
05.08. Pēterburga, Krievija, festivāls «Rock.Point" 

Kā ziņots iepriekš, «Prāta Vētras» albums «Four Shores» Krievijā, Ukrainā un Baltkrievijā klajā nāca 17.martā. Šobrīd Krievijā jau ir pārdoti 13 000 eksemplāru, kas jau tagad ir visvairāk pārdotais grupas albums Krievijā. Igaunijā un Latvijā «Four Shores» iznāca 10. aprīlī, no rītdienas tas būs pieejams arī Lietuvā. Relīze citās Austrumeiropas un Centrāleiropas valstīs plānota 28. aprīlī.

Krievijas un Baltijas izdevumā iekļautas bonus dziesmas krievu valodā – «Veter», kuru Latvijas klausītāji pazīst kā dziesmu «Rudens» un «Ti ņe odin» no projekta «Ņečotnij Voin». Dziesmai «Veter» un tās angliskajai versijai «Lonely Feeling (To Be Lonely)» ir izveidots videoklips, kura režisors arī šoreiz ir grupas bundzinieks Kaspars Roga.

Par videoklipa ideju un tapšanas procesu Kaspars saka: «Videoklipa pamatā ir sižets, kuru Renārs ir iekļāvis «Lonely Feeling» dziesmas tekstā - aktrises Grētas Garbo dzīvesstāsts, kad viņa 40 gadu vecumā pilnībā norobežojās no publiskās dzīves. Sākumā es pārcilāju daudz ideju, bet tā kā šī ir klasiska un romantiska dziesma, visas idejas likās banālas. Līdz pagājušā gada decembrī esot Milānā, nosapņoju multeni par pingvīnu. Pamodos un mēģināju šo stāstu atcerēties. Kādu laiku manā prātā brieda šī pingvīna raksturs ar tāda «vidēja cilvēka» parametriem – ar savām vājībām, trūkumiem un vienkāršu dzīves uztveri. Un tad, kā tādu Sprīdīti palaidu tautās, līdz viņš atkal atgriezās mājās. Veidojot šo videoklipu mēs sadarbojāmies ar animācijas kompāniju «A Film Latvia» un jāteic, sadarbība bija kolosāla – fantastisks kolektīvs, kas mīl savu darbu un ir gatavi pacīnīties par labu multeni.»

Interesanti, ka sadarbībā ar mobilā mārketinga reklāmas aģentūru «Community» no rītdienas portālā «Draugiem.lv» būs pieejami ne vien «Prāta Vētras» albuma «Četri krasti» un «Four Shores» mobilio telefonu toņi un grupas fona bildes, bet arī īpašas «Prāta Vētras» telefonu «balsis». Renārs Kaupers šo toņu ierakstīšanas procesu atceras ar smaidu: «Tas nu gan bija jautri! Protams, ka Kaspars bija visoriģinālākais. Mēs mēģinājām iedomāties reālas dzīves situācijas, piemēram, studenta rīts, vizīte pie psihoterapeita un radījām no tām mobilo telefonu zvanu toņus. Iedomājaties, jums zvana un tur Kaspara balss jums taujā – «Jums sievasmāte zvana, vai cienīts kungs runās, vai man rādīt, ka ir aizņemts?»»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu