Darba iespējas Itālijā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lauciņš, kurā Itālijā tiek paredzēts vislielākais darbinieku skaita pieaugums, ir būvniecība. Pieprasījums ir gan pēc augsti kvalificētiem būvniecības inženieriem, gan nekvalificētiem strādniekiem šajā jomā.

Arvien vairāk darbinieki tiek meklēti arī biznesa pakalpojumu sektorā. Visvairāk brīvu darba vietu ir valsts dienvidu reģionā, arī valsts centrālajā daļā un visbeidzot ziemeļu rajonā. Tiek prognozēts jaunu darba vietu skaita pieaugums tūrisma, vairumtirdzniecības, transporta, pārtikas un kokapstrādes nozarēs. Ļoti strauji audzis pieprasījums pēc informācijas tehnoloģiju speciālistiem, īpaši tiem, kam ir pieredze darbā ar internetu.

Itālijā visvairāk naudas nākas izdot par ikdienā katram nepieciešamām lietām – dzīvokļa īri, gāzi un benzīnu, cigaretēm. Lielās cenas dažādām precēm ir kā kompensācija tam, ka neoficiālo strādnieku skaita straujā pieauguma dēļ no ienākumiem netiek atrēķināti lieli nodokļi.

Meklējot dzīvokli Itālijā, noteikti vajadzētu vērsties pie nekustamā īpašuma aģenta. Lai gan aģenta pakalpojumi var izmaksāt diezgan dārgi, tas noteikti atmaksāsies, jo lielākā daļa piedāvājumos atrodamo dzīvokļu ir dārgi, bet aģents mācēs atrast lētāku. Uzturēšanās Itālijā vienai personai vidēji mēnesī izmaksās ap 900 eiro, kas ietver maksu par dzīvokli, pārtiku, elektrību, telefonsakariem, transporta izdevumus un izdevumus ikdienā nepieciešamajām precēm.

Itālijā algas nosaka valsts, tās ir smalki sadalītas pa kategorijām, kurās darbinieks strādā. Vidēji alga ir ap 200 eiro nedēļā vai 1000 eiro mēnesī. Tomēr par uzturēšanos nāksies maksāt apmēram tikpat daudz.

ES un ASV pavalstniekiem vīza uz Itāliju nav nepieciešama, ja plānots uzturēties Itālijā ne ilgāk par 90 dienām. Lai iekārtotos darbā, nepieciešama uzturēšanās atļauja un darbinieka reģistrācijas karte. Darba atļauju jaunajam darbiniekam pieteiks darba devējs.

Itālieši piešķir ļoti lielu nozīmi neverbālai komunikācijai. Sasveicinoties neiztikt bez stingra rokasspiediena. Svarīgs ir acu kontakts– tie, kas no tā izvairās, tiek uzskatīti par meļiem, kam ir kaut kas slēpjams. Itāliešiem nav tāda jēdziena, kā personīgā telpa – jo mazāka distance tiek ieturēta sarunas laikā, jo cilvēks tiek uzskatīts par draudzīgāku un uzticamāku.

www.babelfish.altavista.com

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu