Interesanti skaitļi un fakti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Dāvja mamma

Pasaulē notiek interesantas lietas un tiek veikti pavisam neticami pētījumi un aprēķini, par kuriem ikdienā neiedomājamies. Lūk, daži no tiem.

Slavenais programmētājs Bjerns Straustraps reiz teicis: «Es vienmēr esmu sapņojis par to, lai strādāt ar datoru nebūtu sarežģītāk kā lietot tālruni. Mans sapnis ir kļuvis par realitāti. Tagad es vairs nezinu, kā izmantot visas tālruņa iespējas.«

Pirmo trīs četru mēnešu laikā jaundzimušais neko nedzird.

Ļeņins uzskatīja, ka valsts ierēdnis nedrīkst saņemt vairāk kā vienkāršs strādnieks. Visiem Tautas komisāru padomes augstākajiem ierēdņiem tika noteikta alga — 500 rubļu mēnesī (strādnieka vidējā alga 1917. gadā bija 450 rubļu). Taču jau nākamā gada pavasarī augstāko ierēdņu alga tika ievērojami palielināta, ņemot vērā visdažādākos atvieglinājumus.

Dzelzsbetonu 1867. gadā patentēja Žozefs Monjē. Tas bija paredzēts kā materiāls, no kā izgatavot augu toverus.

Bonnas iedzīvotājs Pīters Grubers gāja bojā muzeja aplaupīšanas laikā. Viņš ieraudzīja tuvojošos apsargus, krita panikā un metās bēgt, taču pagriezies ap stūri viņš uzdūrās metru garam statujas zobenam. Statujas nosaukums — «Taisnas tiesas ierocis».

Vīnogas uzsprāgst mikroviļņu krāsnī.

Vīrieši tiek uzskatīti par punduriem, ja viņu augums nepārsniedz 130 centimetru, bet sievietes — ja 120 centimetru.

Sievietes mirkšķina aptuveni divas reizes biežāk nekā vīrieši.

Sadāma Huseina vecākais dēls Udajs, kuram nav pat vidējās izglītības, Bagdādes universitātē nesen ieguva politisko zinātņu doktora grādu. Viņa disertācijas temats — «Amerikāņu varenības kritums ap 2016. gadu».

Mārgaretu Tečeri Čehijā sauc — Malgožata Tetčerova.

Vistas buljons ir lielisks uzbudinošs līdzeklis. Vismaz tā tika uzskatīts viduslaikos.

Smalkādas cimdi tiek izgatavoti no lamas ādas.

Senajā Ķīnā zārks tika uzskatīts par labāko dāvanu vecāku dzimšanas dienā.

Cara Alekseja Mihailoviča Romanova līgavas Nataļjas Kirilovnas kāzu kleita bija tik smaga, ka dāmai no tās nēsāšanas sāka sāpēt kājas.

Sākotnēji par sarafānu tika uzskatīts vīriešu, nevis sieviešu apģērbs.

Aukstumā smilšu pulkstenis «iet» ātrāk nekā siltumā.

Skūpstos sievietes dod priekšroku šādu profesiju pārstāvjiem: 39 procentos gadījumu — militāristiem, 37 procentos gadījumu — juristiem, 27 procentos gadījumu — grāmatvežiem, 14 procentos gadījumu — sportistiem.

Visgarākais vārds pasaulē ir indietim, kura uzvārds ir Brahmatra. Tam ir 1478 burtu. Lai to izlasītu, nepieciešamas ne mazāk kā 10 minūtes. Tas veidots no kopā savītiem vēsturisku vietu nosaukumiem, ievērojamu diplomātu, teologu un zinātnieku vārdiem un Dievs vien zina, no kā vēl.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu