Pēc kā un kāpēc smaržo sievietes

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš

Vīrietis var iegrimt domās un palaist gar ausīm vārdus, kurus čukst ausī mīlas spēles sailgojusies sirēna vilinātāja. Stiprā dzimuma pārstāvis var neapjaust sievietes maigā pieskāriena nozīmi.

Bet vīrietis nespēj neelpot. Tāpēc jau pirmā dziļā ieelpa uzbudinoši smaržojoša ķermeņa tuvumā pa nervu ceļiem aiznes signālu uz galvas smadzenēm, kas nekavējoties sāk gatavoties atbildēt. Zinātniskie pētījumi apstiprina: smarža, kas sasniegusi apziņas slieksni, būtiski ietekmē spriedumu par cilvēku — smaržas avotu.

Dižā Ēģiptes valdniece Kleopatra diezin vai prata zinātniski skaidrot aromātu nozīmi, kurus bagātīgi lietoja, taču viņa mācēja nekļūdīgi rīkoties, lai panāktu rezultātu. Gribēja Kleopatra pavedināt nabaga naivo Antoniju un pavedināja. Kuģis, uz kura viņa pieņēma dižciltīgo romieti, bija greznots skurbinoši smaržīgiem ziediem, bet pati daiļava smaržoja tā, ka nebija iespējams atturēties no saldā grēka.

Un kur slēpjas Merilinas Monro sievišķīgās pievilcības noslēpums? Iespējams, tieši smaržās. Viņas atbilde žurnālistiem uz jautājumu, kā viņa tērpjas naktsmieram, kļuva par leģendāru sensāciju, jo bija atklāti pārdroša: «Es eju gulēt ar smaržām «Chanel Nr. 5»!»

Vairo erotisko strāvojumu

1779. gadā Anglijas parlamentā tika pieņemts kāds īpašs likums ar šādu tekstu: «Jebkura vecuma sieviete, lai tā būtu jaunava, precēta vai atraitne, tiks sodīta par buršanos, un laulība tiks anulēta, ja viņa pavedinās Viņa augstības padoto, izmantojot smaržas un pomādes.»
Tātad arī 18. gadsimta Eiropā, kad par brīvu un drošu seksu i iepīkstēties nevarēja, gudri cilvēki bija aptvēruši: sieviete un smaržas — tas ir spēks, kas spēj ieņemt cietokšņus. Un kas zina, vai tam pretī spēs noturēties arī varas alkstošie baznīcas tēvi?

Šī vēsturiskā likuma pieņemšana tikai apstiprina, ka parfimērijas izstrādājumi kalpo, lai izceltu un pastiprinātu seksuālo pievilcību.

Kādos virzienos notiek smaržu iedarbība? Pirmkārt, vīrietī tās atmodina vēlmi pēc fiziskas tuvības un pastiprina sievietes ķermeņa klātbūtnes izjūtu. Otrkārt, arī sieviete pati nokļūst aromātu burvības valgos, jo, izdarot tīkamu erotisko spiedienu uz viņas pašas maņu orgāniem, smaržas tomēr turpina darboties ne tikai fizisku sajūtu līmenī, bet arī zemapziņas slāņos. Liels aromātu pluss — tie spēj pacelt sievietes pašapziņu un vairot no viņas plūstošo erotisko strāvojumu.

Kā mēms tilts

Sievietes mēdz iesmaržināt veļu un apģērbu, bet vislielāko efektu, lietojot smaržas, var panākt, ja tās uzsmidzina tieši uz ādas. Āda ir mūsu ķermeņa robeža, tātad vieta, kur ķermenis saskaras ar apkārtējo pasauli. No turienes tad arī aromāti uzsāk ceļu uz apkārtējo pasauli.
No ādas aromāts plūst divos virzienos: uz ārpusi un iekšpusi — uz pasauli un lietotājā pašā. Smaržu iedarbība uz ārējiem objektiem izskaidrojama ļoti konkrēti: molekulas, smaržas sīkākās daļiņas, nepārtraukti atdalās no ādas virsmas un kopā ar ieelpojamo gaisu nonāk pie cilvēkiem, it kā radot neredzamu tiltu starp smaržas avotu un to, kurš ieelpo smaržu. Savukārt šis tilts kļūst par izteiksmīgu aicinājumu tiem, uz kuriem vēršam savu uzmanību.

Aromāta izplatīšanās uz ķermeņa iekšpusi notiek gan apzinātā, gan neapzinātā līmenī, ietekmējot lietotāja garastāvokli, vairojot pašpaļāvību un sniedzot prieka sajūtu par savu ķermeni. Lai savā priekā dalītos ar citiem, der ieklausīties smaržu karalienes Estes Lauderes ieteikumā: «Izsmalcinātas smaržas uzpilini vietām, kas atrodas kustībā, — elkoņa locītavas iekšpusē, ceļa locītavā, pie delnas pamatnes, plaukstās. Un tu radīsi apkārtējiem prieku.»

…kamēr ķermenis vēl mitrs

Tā kā tieši dabiskas kustības sekmē aromātu gaistamību, smaržas iedarbība ir mainīga. Kā iesmaržoties, lai efekts būtu jūtamāks? Berverlija Sesuna dalās pieredzē: «Es iesmaržinu seju vaigu kaulu augšpusē — pie deniņiem, kur sajūtami pulsa sitieni, aiz ausīm, delnu galus, plaukstas, elkoņus, gurnus, vietu starp krūtīm un zem tām, kā arī visas vietas, kas svīst. Tad var izpausties ķermeņa aromāts. Smaržas, smaržeļļas, tualetes ūdeņus un jebkurus citus līdzekļus lietoju tūlīt pēc vannas, kamēr ķermenis vēl ir sakarsis un mitrs. Tad aromāts ir labāks un ilgāk glabājas.«

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu