Kad sievietes smaržas mēdz «sabojāties»?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš

Kāpēc sievietes tā tiecas ietīt sevi aromātu mākonī? Protams, tādēļ, lai maksimāli kāpinātu savas personības valdzinājuma spēku. Un šis spēks ir vērsts galvenokārt uz jums, vīrieši!

Taču, runājot par smaržu pozitīvo lomu, nedrīkst aizmirst arī ēnas pusi. Vislabākā un degunam vistīkamākā smarža var ātri pārvērsties par smaku, ja netiks lietota pareizi, ievērojot mēra sajūtu. Smaržām piemīt tāda kvalitāte kā gaistamība — pārāk «biezā slānī» lietoti spēcīgi aromāti kļūst par agresoriem.

Šādos gadījumos notiek pretēja reakcija gaidītajai — ieraugot tādu primadonnu, cilvēki sarauc degunu un pagriež galvu uz citu pusi.

Vēl smaržu efekts pārvēršas defektā, ja smaržas sievietei aizstāj personīgo higiēnu uzturošus līdzekļus. Lietojot smaržvielas, tas nu ir galvenais nosacījums — lietot tās uz tīra ķermeņa un pa pilieniem, nevis aizstājot pāris litru ūdens ar flakoniņu smaržu. Pirktās smaržas mēdz «sabojāties», ja organisms ir nevesels. Un neveselība var būt saistīta ne tikai ar kuņģa vai sēnīšu slimībām, arī emocionālie pārdzīvojumi — stress, spriedze, paaugstinātas trauksmes vai palielinātas baiļu sajūtas — mēdz sabojāt smaržu lietošanas rezultātu.

Tātad, ja tiek pārdzīvota kāda fiziskās vai psihiskās veselības krīze, labāk atteikties no spēcīgām sintētiskajām smaržām, prioritāti piešķirot ķermeņa uzturēšanai tīrībā un sevis spēcināšanai.

Ļoti spēcīgas smaržas nav piemērotas arī aktīvam seksam. Tā kā ķermeņi šajā laikā piedzīvo fizioloģisko slodzi (paaugstinātas aktivitātes režīmos strādā visas organisma sistēmas), pārāk spēcīgi aromāti var tikai kaitēt, šo slodzi sakāpinot pārmērīgi lielu. Turklāt seksuālo rotaļu laikā ļoti sajūtamie svešie aromāti var novērst uzmanību no paša galvenā.

Vispatīkamākais un viserotiskākais ir katra cilvēka individuālais aromāts, sajaucies vienotā buķetē ar mīļotā cilvēka smaržu brīdī, kad organismi piedzīvo orgasmu. Smaržas, kas tajā brīdī izdalās no ķermeņiem, apzinātā ceļā gan nav sajūtamas, bet neizdzēšami iespiežas partneru ilglaicīgajā atmiņā.

Iespējams, tieši tur slēpjas atbilde uz jautājumu: ko gan viņš vai viņa viens otrā ir atraduši? Viņi ir atraduši viens otru, pateicoties tai īpašajai mīlestības smaržai, kura mājo ikvienā no mums. Un — cik cilvēku, tik smaržu. Galvenais — atrast piemērotāko.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu