Situācijas, kas maina ķermeņa smaržu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Knāķis

Jūs taču zināt, ka smarža atmiņā saglabājas visilgāk? Tāpēc esiet uzmanīgi, jo ir tomēr arī dažas situācijas, kas maina ķermeņa smaržu.


 * Līdzko tu iemīlies, esi atvērts attiecībām, tava smarža noteikti meklēs ceļu uz šā cilvēka nāsīm. Mūsu sekrēti izdalās neatkarīgi no mūsu prāta kontroles, un, ja arī 99,9 procentos gadījumu seksa nebūs, kaut kas novibrē starp cilvēkiem un viņi arī attiecīgi reaģē — uzsmaida, pamirkšķina aci, un tas dzīvi dara skaistāku. Ja otrs atsmaida pretī, jauka diena nodrošināta abiem. Ir skaisti, ja cilvēks nav sapinies savos kompleksos un var atļauties izrādīt otram savu patikšanu. Veselīga, nesamākslota koķetērija dod pozitīvas emocijas, kuru mums ikdienā tik ļoti pietrūkst.


* Ja blakus gadās kāds nepatīkams kolēģis, pret viņu var izstrādāties kāda īpaša smaka aizbaidīšanai. Dzīvnieku pasaulē tā notiek, un arī pie cilvēkiem nav nekāds brīnums, ka kāds konkrēts cilvēks provocē tevi smirdēt.

Piemēram, ja bērns nepieņem kādu no audžuvecākiem vai dažos gadījumos pat kādu no saviem īstajiem vecākiem, viņam neizskaidrojamu iemeslu dēļ var rasties īpaši smirdīga caureja. Tā nevēlamais cilvēks tiek burtiskā nozīmē aizbaidīts projām no bērna dzīvesvietas. Pēc tam kad viņš ir aizgājis, bērnam caureja pāriet tāpat kā sākusies — bez redzama iemesla.

* Uzturs ir svarīgs — ko ēdīsi, tā smaržosi vai smirdēsi. Ja ēd daudz ķiploku, izdalās specifiska ķermeņa smarža. Ja ēdiens ir kalorijām bagāts, trekns, uzturā tiek lietoti gaļas ēdieni, sviedru smaka būs jūtamāka un intensīvāka. 

* Ir slimības, kas rada attiecīgu smaku. Piemēram, diabēta slimnieki, ja ir saasinājums, smaržo pēc zaļu ābolu sulas. Venerologi, ginekologi, dermatologi, cilvēkam ienākot telpā, jau pēc smakas dažkārt var noteikt saslimšanu. Trihomonu radīto infekciju sievietēm pa gabalu var sajust.

* Ir nāves smaka, tā parādās 20—30 sekundes pirms cilvēka nāves, un tad minūtes vai divu minūšu laikā pēc nāves izgaist.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu