Vai no lesbietēm jābaidās

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Knāķis

Aptauja, ko veikuši amerikāņu seksologi, parādīja, ka vairāk nekā 70% vīriešu lesbiešu mīlestību uztver iecietīgi. 37% no erotiskā un estētiskā viedokļa lesbismu uzskata par ļoti pievilcīgu.

Pavisam cita aina paveras, aptaujājot daiļā dzimuma pārstāves — 75% no viņām pilnīgi izslēdz viendzimuma kontaktus. 37% ir gatavas agresīvi reaģēt uz lesbiešu tuvības piedāvājumiem. Turklāt starp sievietēm homofobija ir vēl spilgtāka nekā vīriešu starpā.

Šīs aptaujas rezultātus apstiprina arī Austrālijas tenisa čempionāta notikumi, kurā izveidojās visai saspringta gaisotne. Tam par cēloni bija franču tenisiste Amēlija Moresmo — aktīva lesbiete, kas neslēpa savu seksuālo orientāciju. Amēlija uzvarēja galvenās favorītes un nokļuva līdz finālam, kur savukārt zaudēja tikai Martinai Hingisai.

Moresmo jaunkundzes sāncenses, arī sacensību uzvarētāja Hingisa, sacēla troksni, apgalvodamas, ka īstenībā viņas nespēlēja ar sievieti, bet gan ar vīrieti, kas daudzējādā ziņā fiziski ir pārāks par viņām. Tika ierosināts francūzietei piemērot hormonu testu.

Amerikāņu psihologs Larijs Gēzings šo skandālu komentēja šādi: «Moresmo uzvarēja spēcīgās sāncenses fiziskā pārākuma dēļ. Viņas uzvarai bija psiholoģiski cēloņi. Spēlējot ar Amēliju Moresmo, sportistes izjuta zemapziņas bailes iespējamās izvarošanas sakarā, kam sekas bija nespēja koncentrēties spēlei.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu