Blakusvāģu sezona latviešiem sākas neveiksmīgi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ZZ1

Pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem pirmajā posmā, kas svētdien notika Osas trasē Nīderlandē, labākā no Latvijas ekipāžām Kristers Serģis un Kaspars Stupelis ierindojās tikai astotajā vietā. «Nekāds baigais cukurs nav,» – Kristeram lielākais sarūgtinājums ir par pirmajā braucienā dabūto nullīti, tomēr ilgiem pārdzīvojumiem nav laika, jo sezona tikai sākas.

Sestdienas kvalifikācijas braucienos Osas trasē uz starta izgāja četras Latvijas ekipāžas, un tikai vienai (Kārlim Leimanim un Kārlim Liepiņam) neizdevās nodrošināt sev vietu svētdienas sacīkstē. Par patīkamu pārsteigumu parūpējās Kristers Serģis un Kaspars Stupelis, kas sev ierasti neparocīgajā smilšainajā trasē, turklāt ar pasaules čempionātā debiju piedzīvojošo «Mefo» motoru izgrieza pogas pilnīgi visiem – tajā skaitā pēdējo gadu čempionam un mājiniekam Danielam Vilemsenam. «Kvalifikācijā medaļas nedala,» šo panākumu piezemēti novērtēja pats Kristers, neiedziļinoties Vilemsena nelaimēs. «Cik sapratu, viņam tur mazliet nepaveicās – īsti nesanāca nobraukt labu apli.»

To, ka holandietis pēkšņi nav kļuvis vājāks, apliecināja svētdienas sacīkste. Tiesa, no sava galvenā konkurenta Vilemsens tika vaļā diezgan ātri un turpmāk varēja nesatraukties. «Vienā no līkumiem jau otrajā aplī mums uztriecās virsū krievs Ščerbiņins un nolauza mocim stūri. Trāpījām kaudzē, palikām pēdējie, un līdz ar to viss bija beidzies. Līdz galam kaut kā nobraucām, taču ar vienu stūres ragu diezko ērti nebija,» par piedzīvojumiem Osas trasē stāsta Serģis. Stūrējot ar vienu roku, Nelss ekipāža finiša līniju šķērsoja kā 24., tādējādi paliekot bez ieskaites punktiem. Otrajā braucienā iztika bez starpgadījumiem, un arī iznākums pavisam cits – otrā vieta. «No starta bijām ceturtie piektie, taču pamazām izkārpījāmies līdz otrajai pozīcijai. Kādu laiku gājām līdzīgi ar Vilemsenu, taču beigās viņam izdevās nedaudz atrauties.»

Dubultuzvara Vilemsenam, kas līdz ar to jau pēc pirmā posma iekrājis 28 punktu handikapu. Ņemot vērā, ka kalendārs šogad apgriezts tikai līdz astoņiem posmiem, katra šāda neveiksme prasīs dubultas pūles, lai vēlāk atspēlētos.

«Man pazīstamie teica, ka viņam arī šosezon būšot nulles,» puspajokam, pusnopietni izmet Serģis, skatoties Vilemsena virzienā. Taču, protams, nevar paļauties uz sāncenšu neveiksmēm – kaut kas lietas labā jādara arī pašiem.

«Nav slikti, taču skaidrs, ka vēl ir ko pilnveidot. Mazliet lielāku jaudu, un tad jau varētu būt labi,» motora ugunkristības pasaules čempionātā novērtē Kristers. «Kopumā tas sezonas sākumam ir normāli, kaut gan, protams, žēl par nullīti. Gan jau arī pirmo braucienu būtu varējuši nobraukt apmēram tāpat kā otro, un tad skats uz dzīvi būtu daudz rožaināks. Taču varu teikt, ka ar šo motoru pa smiltīm varējām pabraukt labāk nekā pagājušogad, un tas rosina zināmas cerības.» Tagad Kristers un Kaspars gatavojas palikt Eiropā, lai piestrādātu pie dzinēju uzlabošanas un pārbaudītu jauninājumus, startējot Francijas un Vācijas atklāto čempionātu posmos.

Neveiksmīga Osas trase izrādījās arī abām pārējām Latvijas ekipāžām. Kvalifikācijā uzrādījis piekto labāko laiku, pagājušās sezonas bronzas medaļnieks Rupeiks pirmajā braucienā finišēja devītais, bet otrajā tehnisku iemeslu dēļ bija spiests izstāties. Tāds pats liktenis arī brāļiem Daideriem, kam tikai divi punkti par pirmajā braucienā gūto 19. vietu.

PČ pirmais posms, Osa
1. Vilemsens/Verbruge Nīderlande 50
2. Hapihs/Šelberts Vācija 40
3. Hendrikss/Smeninkss Beļģija 38
4. de Bomens/de Vīls Nīderlande 35
5. Vatsons/Vatsons Lielbritānija 28
8. Serģis/Stupelis 22
14.Rupeiks/Kurpnieks 12
26.Daiders/Daiders 2

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu