Vecrīgā sanākuši «īstie» Lemberga atbalstītāji

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/B.Aprāne

Pie «Ventspils naftas» pārstāvniecības Rīgā notika atbalsta pikets Aivaram Lembergam kā nākamajam Ministru prezidentam, taču piketa dalībnieku plakātos paustie saukļi bija ironiski un skaidri pauda kritiku Ventspils mēram.

«Atbalsta» piketu rīkoja nodibinājums «Pilsētai un pasaulei». Tā valdes priekšsēdētājs Artūrs Snips vairākkārt norādīja, ka Lembergs ir vienīgais cilvēks, kas var iedibināt kārtību Latvijā, un pauda cerību, ka reiz Lembergs ieņems Ministru prezidenta amatu. «Es ticu, ka vienīgais cilvēks, kas var ieviest kārtību valstī, ir Lembergs. Nesaprotu, kādēļ viņš šaubās balotēties,» sacīja Snips.

Taču uz plakātiem, kuri bija piestiprināti pie Lembergam līdzīgiem siluetiem, bija lasāmi tādi saukļi kā «Lembergs — gudrības sēdeklis», «Lembergs — gaisma tuneļa galā», «Aivar, likumi rakstīti muļķiem!», «Lembergs — miljonu labākais draugs!», «Aivar, tava zeme deg!», «Aizdomās turamais Lembergs nav noziedznieks», kā arī «Lembergs zina angļu valodu!».

Snips žurnālistiem sacīja, ka vēlas arī parādīt, ka «PR var būt intelektuālāks un interesantāks, ka var tikt izmantotas citādākas PR metodes nekā tās, ko praktizē Latvijā».

Piketā piedalījās arī seši Ventspils iedzīvotāji, kuri par savu goda lietu uzskata Lemberga aizstāvēšanu. Piketētāji no Ventspils norādīja, ka Snipa organizētā kampaņa ir antireklāma Ventspils mēram, un sacīja, ka, iespējams, Snipa organizētā kampaņa ir partijas «Jaunais laiks» pasūtījums. «Pilsētai un pasaulei» valdes priekšsēdētājs noliedza ventspilnieku pausto varbūtību. «Esmu brīvs cilvēks brīvā valstī. Mēs nepārstāvam nevienu partiju,» sacīja Snips.

Pēc ventspilnieku domām, Lembergs ir viens no retajiem miljonāriem, kas līdzekļus ieguldījis savas pilsētas attīstībā. «Ja katrs Latvijas miljonārs savās pilsētās ieguldītu tik, cik Lembergs, Latvija būtu mazā Šveice,» sacīja no Ventspils atbraukusī Laila. Piketētāji no Ventspils savu darbību nebija saskaņojuši ar Rīgas Domi, tāpēc viņiem vajadzēja sniegt paskaidrojumus Pašvaldības policijai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu