Pita Andersona un «Ten Years After» dubultsitiens

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aigars Lapsa

Pirms nedēļas, 20. aprīlī, Viļņas populārajā koncerthallē «Forum Palace» norisinājās Vudstokas leģendas «Ten Years After» un Pita Andersona «American Dream» kopīgais koncerts.

«Lietuviešu publika bija ļoti atsaucīga un ieinteresēta. Mēs uzstājāmies pirmie, un es sākumā domāju, ka skatītāji pacietīgi gaidīs, kad mēs beidzot dosim vārdu leģendārajai angļu grupai,» smejas Pits. «Rezultāts mūs visus pārsteidza — mēs tikām atkārtoti izsaukti uz skatuves, un pēc koncerta tika pārdoti visi diski līdz pēdējam, aptrūkās pat plakāti ar autogrāfiem,» turpina mūziķis.

Grupa «Ten Years After» tika izveidota 1967. gadā, un tās uzstāšanās Vudstokas festivālā kļuva par leģendu. Grupas albumi ik gadu ieguva zelta un platīna statusu. Reaģējot uz publikas neizsīkstošo interesi, 2002. gadā grupa atkārtoti apvienojās, beidzot atradusi  aizvietotāju Alvinam Lī — sensacionālo, gados jauno ģitāristu Džo Guču.

«Lai gan šis nav mūsu spēlēšanas stils, mums ļoti patika «Ten Years After» — viņi ir īsti sava amata meistari. Ne tikai virtuozi ģitāras un klavieru solo, bet arī basa un bungu izpildījums. Un, kas nav bieži vien raksturīgs jaunajām rokgrupām, viņu mūzikā nebija novērojamas negatīvas, depresīvas noskaņas,» stāsta Pits.

Leģendārais grupas ģitāras virtuozs Alvins Lī, kas pameta grupu, lai 1975. gadā sāktu solokarjeru, nesen izlaida albumu rockabilly stilā. «Mūsu skatuves dalīšana ar «Ten Years After» bija gandrīz simboliska. Rokenrols un tā paveids rockabilly patiesībā ļoti bieži ir viens no smagākā stilā spēlējošu rokmūzikas leģendu iecienītākajiem stiliem,» stāsta Pits.

«Forum Palace» ir viena no populārākajām un modernākajām koncerthallēm Viļņā, tajā jau vairāk nekā trīs gadus tiek rīkoti paši interesantākie pilsētas koncerti. «Žēl, protams, ka pie mums nav tāda līmeņa koncertzāles, un droši vien arī vēl ilgu laiku nebūs,» nopūšas Pits. «Runa nav par mūziku, kas domāta milzīgiem stadioniem, bet par tādu, kuru gribas izbaudīt līdz vissīkākajai niansei, redzēt mūziķu sejas un rokas. Skaņa «Palace» ir ļoti kvalitatīva, īpašnieki bija nomainījuši vairāk nekā trīs aparatūru komplektus, līdz atrada sev tīkamo variantu. Šī pieeja var kalpot par piemēru daudziem mūsu mūzikas klubiem, kuros bieži vien par mūziķiem piemērotāko aparatūru tiek domāts ļoti reti.»

24. aprīlī «Forum Palace» uzstājās Boriss Grebenščikovs, bet maijā tur koncertu sniegs «Prāta vētra». Savukārt Pita Andersona nākamais koncerts Lietuvā notiks 6. maijā kopīgajā Latvijas un Lietuvas baikeru salidojumā Traķos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu