Par cietsirdību pret dzīvniekiem draud kriminālatbildība (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ogres rajona policijas pārvaldes darbinieki saņēmuši divus iesniegumus par gadījumiem Ogrē un Ikšķilē, kad pagaidām nenoskaidrotas personas, iespējams, ar pneimatiskajiem ieročiem sašāvušas kaķus. Abos gadījumos sākti kriminālprocesi.

Viens no šiem gadījumiem fiksēts 25.maijā Ogrē, Kvēles ielā. Kaķa saimniece konstatējusi, ka dzīvniekam acs rajonā ir rēta un vērsusies pie veterinārārsta, kurš izņēmis priekšmetu, kas varētu būt pneimatiskā ieroča lode. Līdzīgs gadījums fiksēts arī 28.jūnijā Ikšķilē, Dārza ielā. Kaķa saimniece vērsusies pie mediķiem un rentgena uzņēmums apstiprina, ka dzīvniekam galvas rajonā ir svešķermenis, kas visticamāk radies no šāviena ar pneimatisko ieroci. Veicot iedzīvotāju aptauju, policijas darbinieki noskaidrojuši, ka arī iepriekš Ikšķilē bijis gadījums, kad kādam kaķim, iespējams, ar pneimatiskā ieroča lodi traumēta kāja, taču šī dzīvnieka īpašnieks ar iesniegumu policijā nav vērsies. Ogres rajona policijas pārvaldē pēdējā laikā citi iesniegumi par vardarbību pret kaķiem nav saņemti.

Abos gadījumos uzsākti kriminālprocesi un policijas darbinieki noskaidro notikušā apstākļus, kā arī iespējamos šāvējus.

Jāpiebilst, ka pneimatisko ieroču apriti Latvijā nosaka Ieroču aprites likums. Mazas enerģijas pneimatisko ieroču (līdz 12 džouliem) iegādei Valsts policijas atļauja nav nepieciešama un tos var iegādāties jebkura persona, kas sasniegusi 18 gadu vecumu, tomēr, tas nedod tiesības pavērst ieroci pret cilvēkiem, dzīvniekiem vai bojāt svešu īpašumu.

Ogres rajona policijas pārvaldes darbinieki atgādina, ka saskaņā ar Krimināllikuma 230.pantu, par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, kā rezultātā tie gājuši bojā vai ir sakropļoti vai par dzīvnieku spīdzināšanu, var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz astoņdesmit minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Ogres rajona policijas pārvaldes darbinieki cer uz iedzīvotāju atsaucību un lūdz informēt par personām, kuru rīcībā ir pneimatiskie ieroči un kuras tos izmanto ļaunprātīgi. Ja varat palīdzēt likumpārkāpējiem minēto noziedzīgo nodarījumu izmeklēšanā, lūgums zvanīt: 65002423 (darba laikā) vai 65002400 (visu diennakti). Informācijas sniedzējiem anonimitāte garantēta.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu