Natālija Portmane labprāt dotos uz randiņu ar Bredu Pitu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš 1992. gada, kad tolaik vēl tikai nieka 11 gadu vecā Natālija Portmane tika pamanīta picērijā un drīz vien pēc tam filmēta Lika Besona monumentālajā trillerī «Leons», šovbizness bez Jeruzālemē dzimušās aktrises nav iedomājams. Grupas «Team Sleep» un «Ozma» par godu viņai sarakstījušas dziesmas, modes dizainers Žaks Pousens viņu dēvē par savu mūzu, bet ASV Kinoakadēmija jau nominē «Oskaram» (pērn Natālija bija izvirzīta balvai par labāko otrā plāna tēlojumu filmā «Tuvāk»!).

Tikmēr Portmane piedalās vērā ņemamos kinoprojektos, no kuriem pēdējais ir «Matriks» veidotāju brāļu Vačovsku sarakstītais politiskais zinātniskās fantastikas trilleris «V ir vendeta», kurā aktrise redzama bez matiem. Tas gan Natāliju nav apbēdinājis. «Es zinu, ka manai varonei filmā matu nodzīšana uz nullīti ir diezgan traumatisks pārdzīvojums, taču es ar prieku piekritu to darīt. Tas man pat savā ziņā atviegloja dzīvi, jo vairs nebija stundām jāsēž pie spoguļa, veidojot matus!»

Daudz nopietnāk Natālija uztver filmas politisko zemtekstu. Kinolentes galvenais varonis ir terorists, un galvenokārt tieši tāpēc Portmane izlēma piedalīties filmā. «Es nāku no Izraēlas un vārdu «terorisms» zinu kopš bērnības. Filmēšanās šajā projektā man lika uzdot sev šādu jautājumu: «Kāda gan ir atšķirība starp terorismu un amerikāņu revolūciju?» Galu galā esmu sapratusi, ka vardarbība ir un paliek vardarbība, tāpēc ir muļķīgi to kategorizēt.»

Natālija ir pieradusi runāt par nopietnām lietām. Mācības un izglītība viņai allaž bijušas pirmajā vietā. «Labāk esmu gudra, nevis kinozvaigzne,» — tā viņa ir izteikusies. Un vārdus apliecina ar darbiem. 1999. gadā Portmane neieradās uz filmas «Zvaigžņu kari: I epizode — Ļaunu vēstošā ilūzija» pirmizrādi, jo viņai bija jāgatavojas vidusskolas gala eksāmeniem. «Mans mērķis allaž ir bijis pabeigt iesāktās mācības, pat ja tas apdraud manu aktrises karjeru,» apgalvo Natālija.

2003. gada 5. jūnijā Portmane pabeidza Hārvardas universitāti — ieguva psiholoģijas bakalaura grādu, un kopš pagājušā gada Jeruzālemes Senebreju universitātē studē maģistrantūrā. Natālija ir Hārvardas profesora Alana Deršovica zinātniski pētnieciskā darba «The Case For Israel» asistente, bija arī palīdze Dr. Stīvena M. Koslina psiholoģijas laboratorijā. Šomēnes aktrise bēdīgi slavenajā Kolumbijas universitātē lasīja lekcijas par pretterorismu. «Es ceru, ka mana izglītība kalpo kā paraugs maniem faniem,» uzskata Portmane. «Es nedomāju, ka skola ir kas tāds, ko vajadzētu atlikt uz rītdienu. Savā dzīvē esmu mācījusies visdažādākās lietas, arī baletu un klavierspēli. Un kaut arī no tām visām man joprojām visvairāk interesē aktiermāksla; iespējams, jau tuvākajā laikā varētu pievērsties kam pilnīgi citam. Neuzskatu, ka man mūžīgi jābūt aktrisei tikai tāpēc, ka man ir panākumi šajā jomā. Man galvenais ir intereses. Un kas to lai zina, kādas tās būs pēc pieciem gadiem.»

Gudrīte ar ambīcijām

Natālija ir arī ekoloģijas un dzīvnieku aizstāve. 12 gadu vecumā viņa pievienojās apkārtējo vidi aizsargājošajai deju grupai «The World Patrol Kids». Starp citu, kopš astoņu gadu vecuma Portmane neēd gaļu. Šādu lēmumu viņa pieņēma pēc tam, kad kopā ar tēvu bija apmeklējusi medicīnas konferenci, kurā tika demonstrēta lāzerķirurģijas procedūra, «pacienta» statusā izmantojot vistu. «Ir tik baisi, ka pasaulē atklāti tiek spīdzināti dzīvnieki. Un lielākā daļa sabiedrības uz to vēl piever acis!» — tā Natālija, kas jau vairākus gadus rūpējas par suņuku, vārdā Nūdls.

Taču ne tikai dzīvnieku aizsardzība ir aktrises labo darbu prioritāte. Viņa arīdzan regulāri ceļo pa pasauli, lai atbalstītu nabadzīgo valstu ekonomiku. Pirms diviem gadiem Portmane kā organizācijas FINCA labās gribas sūtne devās nopietnā ceļojumā uz Ugandu, Gvatemalu un Ekvadoru, lai palīdzētu savākt līdzekļus sieviešu vadītajiem uzņēmumiem mazāk turīgajās valstīs. «Vairāk nekā divas trešdaļas pasaules iedzīvotāju pelna mazāk nekā trīs dolārus dienā. Un lielākā daļa šo nabadzīgo ļaužu ir sievietes. FINCA es strādāju kopā ar cilvēkiem, kuri sievietēm no Latīņamerikas, Āfrikas un bijušās Padomju savienības aizdod naudu, lai viņas varētu sākt biznesu. Esmu pārsteigta par to, cik daudz spēcīgu sieviešu ir pasaulē.»

Būdama politiski aktīva, Natālija neslēpj arī attieksmi par lesbiešu attiecībām. «Nepārprotiet mani, es pati nekad neesmu satikusies ar sievieti. Taču, ja runa ir par jūtām, es neuzskatu, ka tās vajadzētu ierobežot pretējo dzimumu robežās. Ja tu iemīlies kādā, tu taču iemīlies konkrētā cilvēkā, nevis viņa dzimumā.»

Pita faktors

Par Natālijas personīgo dzīvi, konkrēti, par vīriešiem, zināms ļoti maz. Tabloīdi viņu ir «pārojuši» gan ar Lūkasu Hāsu, gan Gaēlu Garsiju Bernālu, gan Heidenu Kristensenu, taču aktrise allaž ir izteikusies, ka šie kinoindustrijā iesaistītie puiši viņai ir tikai tuvi draugi. Gluži tāpat kā grupas «Maroon 5» dalībnieki un plikpaurainais deju mūzikas maestro Mobijs, kura koncertā Bostonas «Roxy» klubā Portmane, vēl būdama nepilngadīga, esot mēģinājusi ielavīties, uzrādot viltotu personas dokumentu.

Natālija gan nenoliedz, ka saglabāt nopietnas attiecības viņai ir diezgan grūti. Un šajā ziņā vainojams ir meitenes intelekts. «Nesen satikos ar vienu puisi, kurš to vien darīja, kā pārmeta man, ka es pārāk daudz domājot. Viņš teica, ka es pārlieku analizējot visu, kas ar mani un ar cilvēkiem man apkārt notiek.»

Kaut arī Portmanes mīļākais aktieris joprojām ir Bens Kingslijs, par seksīgāko Holivudas zvaigzni viņa uzskata Patriku Sveiziju. «Kad pirmoreiz noskatījos «Netīrās dejas», Sveizijs bija viss, kas man asociējās ar seksu. Viņš joprojām ir mans seksa simbols numur viens.»

Taču bērnībā aktrise ir fanojusi arī par grupu «New Kids On The Block». «Kolektīva dalībnieks Džojs Makintairs bija mans favorīts,» viņa atzīstas. «Viņš par to laikam bija izlasījis kādā intervijā, un pagājušogad man piezvanīja, ka labprāt ar mani satiktos. Taču es nobijos. Es nevēlējos, lai viņš domātu, ka es tagad varētu ar viņu saieties. Ir diezgan truli, ja slavenības, kuras zina, ka tu par tām esi fanojis, tev pēkšņi piezvana un aicina uz randiņu.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu