Sandis Ozoliņš izlēmis beigt sportista karjeru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ZZ1

Par profesionālā sportista gaitu beigšanu izlēmis viens no visu laiku izcilākajiem latviešu hokejistiem Sandis Ozoliņš. Par savu lēmumu Ozoliņš telefonsarunā esot paziņojis Latvijas hokeja valstsvienības galvenajam trenerim Pjotram Vorobjovam.

«Viņš man teica, ka stingri ir izlēmis beigt spēlēt,» laikraksts «Diena» citē Latvijas hokeja valstsvienības galveno treneri Pjotru Vorobjovu.Vorobjovs līdz pat pēdējam brīdim nav zaudējis cerību uz Ozoliņa palīdzību pasaules meistarsacīkstēs Rīgā, tāpēc īpaši gaidījis Ņujorkas «Rangers» ceturto spēli Stenlija kausa izcīņā. Ozoliņš nebija pieteikts spēlei, tāpēc Vorobjovs mēģinājis viņu sazvanīt.

Ozoliņš izlasei palīdzēt nevarēs, jo nav atteicies no domas jau drīzumā veikt nopietnu ceļgala operāciju.

NHL karjera Ozoliņam sākās 1992./1993. gada sezonā, kad jaunais latviešu hokejists nonāca Sanhosē «Sharks» vienībā. Karjeras laikā viņš spēlēja arī Kolorādo «Avalanche», Karolīnas «Hurricanes», Floridas «Panthers», Anaheimas «Mighty Ducks» un Ņujorkas «Rangers» vienībā.

Kopumā Ozoliņš NHL regulārajā čempionātā ir aizvadījis 815 spēles, guvis 164 vārtus (no tiem 65 vārti gūti vairākumā) un 381 reiz rezultatīvi piespēlējis, kopumā nopelnot 545 rezultativitātes punktus, viņa kopējais lietderības koeficients ir –15, Ozoliņš ir nopelnījis 606 soda minūtes, izdarījis 1717 metienus.

Stenlija kausa izcīņā Ozoliņš piedalījies 137 spēlēs, guvis 23 vārtus un 67 reizes rezultatīvi piespēlējis, nopelnījis –10 lietderības koeficientu, sapelnījis 131 soda minūti, izdarījis 298 metienus.

1996. gadā Ozoliņš kopā ar Kolorādo «Avalanche» izcīnīja Stenlija kausu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu