Īrijas piekrastē kolektīvo pašnāvību izdarījuši vaļi (50)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Īrijas piekrastē izmetušies vairāki desmiti vaļu. Vietējie zinātnieki paziņojuši, ka tas esot viens no lielākajiem vaļu pašnāvības gadījumiem valsts vēsturē, tā pirmdien ziņo LNT ziņas.

Īrijas gleznaino Donegālas apgabala piekrasti izkropļojis visai šaušalīgs skats - krastā izmetušies 35 vaļi, kuru vidū pārsvarā mātītes ar mazuļiem. Tas noticis pagaidām neskaidru iemeslu dēļ, kaut gan vides eksperti esot pārliecināti: lai vai kāds bijis šīs rīcības iemesls, tas bijis nopietns, piemēram, kāda vaļu grupas locekļa slimība.

Vides eksperte Emeāra Makdžija stāsta: „Viņi visi vienmēr paliek kopā, arī veselie izmetas krastā kopā ar sasirgušajiem. Vaļi ir ļoti spēcīga sociāla kopiena un viņi arī mirst kopā – gan slimie, gan veselie.”

LNT ziņas informēja, ka šobrīd pie šīs vaļu masveida pašnāvības izpētes esot ķērušies zinātnieki. Viņi veiks vaļu mirstīgo atlieku analīzi, lai noteiktu, kas pamudinājis šos dzīvniekus uz tik radikālu soli.

Saskaņā ar pagaidām neapstiprinātu versiju, sava loma šajā vaļu traģēdijā varētu būt ierīcēm, kuras izmanto Lielbritānijas jūras spēki.

Skatīt pievienoto video

Komentāri (50)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu