JL: Šlesera ievēlēšana Budžeta komisijas vadībā - nelikumīga (papildināta)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Partijas «Jaunais laiks» (JL) Saeimas frakcija uzskata, ka Ainārs Šlesers(LPP) Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja amatā ievēlēts nelikumīgi, jo vēlēšanu laikā netika ievērotas Saeimas Kārtības ruļļa normas attiecībā uz balsojuma procedūru, teikts frakcijas paziņojumā.

Vēstuli, kurā pieprasīts nodrošināt likumīgas komisijas priekšsēdētāja vēlēšanas, frakcija nosūtījusi komisijas sekretārei Elitai Šnepstei un Saeimas Juridiskā biroja vadītājam Gunāram Kusiņam.

JL vērš uzmanību, ka 2006. gada 10. maijā, komisijas sēdē balsojot par Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja kandidatūru netika ievērotas Saeimas Kārtības ruļļa normas attiecībā uz balsojuma procedūru situācijā, ja ir vismaz divas kandidatūras komisijas priekšsēdētāja amatam. Šis balsojums uzskatāms par nelikumīgu un spēkā neesošu saskaņā ar Saeimas Kārtības ruļļa 183.pantu un no tā izrietošajiem vispārīgajiem principiem.

Šlesers partijas JL frakcijas paziņojumu par to, ka Šlesera ievēlēšana Budžeta komisijas vadībā ir bijusi nelikumīga, uzskata par provokāciju. «Vēl vakar JL paši atbalstīja atklāto balsošanu, taču šodien uzvedas pilnīgi pretēji. Tas nozīmē, ka tā ir provokācija, portālam «Apollo» sacīja Šlesers.

Jaunais Budžeta komisijas vadītājs piebilda, ka viņa kandidatūru šim amatam atbalstīja pārliecinošs vairākums, tādēļ vajadzības gadījumā pārbalsošana būšot «tīri tehniska».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu