Kazahstāna pārliecinoši uzvar Slovēniju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kazahstānas izlase pieveica Slovēniju ar rezultātu 5:0 (2:0, 3:0, 0:0). Lai kāda no komandām nākamgad spēlētu augstākajā divīzijā, tām noteikti ir jāuzvar nākamajā mačā.

Pirmajās piecās minūtēs slovēņi vairāk kontrolē ripu un izveido bīstamākus uzbrukumus. Četrdesmit trešajā sekundē Anže Kopitars neiemet no labas metiena pozīcijas. Arī slovēņu aizsargs Uros Vidmars met no vārtu priekšas pa Kazahstānas izlases vārtiem. Septītajā minūtē Romāns Starčenko uz pretinieku zilās līnijas saņem piespēli no Maksima Beļajeva un raida ripu starp Slovēnijas vārtsarga Roberta Kristana kājsargiem.

Pēc vārtu guvuma «atdzīvojas» kazahi. Nepilnas divas minūtes pēc pirmo vārtu guvumu kazahi iemet vēl vienus. Andrejs Pčeļakovs saņem piespēli no aizvārtes un panāk 2:0. Mača turpinājumā slovēņi nerealizē divas vairākuma situācijas, neizdarot nevienu metienu pa Kazahstānas izlases vārtiem. Kad noraidīts tiek slovēņu hokejists, Marsels Rodmens mazākumā izraujas pret kazahu vartiem, taču tiek neatļauti kavēts.

Otrajā periodā Kazahstānas izlase guva vēl trīs vārtus. Perioda astotajā minūtē, kazahiem spēlējot vairākumā, pēc lieliskas izspēles ripu tukšos vārtos raida Aleksejs Ļitviņenko. Pēc divarpus minūtēm gar vārtiem piespēli saņem Romāns Starčenko un tūlīt pat izdara metienu pa vārtu tukšo stūri. Piektos vārtus kazahiem gūst Vadims Krasnoslabodcevs, kurš apspēlē slovēņu aizsargu un izraujas pret vārtsargu. Piecas minūtes pirms perioda beigām, slovēņiem spēlējot mazākumā, Kristans paglābj slovēņus no sesto vārtu zaudējuma.

Trešajā periodā slovēņiem ir vairākas iespējas gūt vārtus, spēlējot vairākumā, taču visas iespējas paliek nerealizētas. Perioda sestajā minētē Kopitars izraujas viens pret kazahu vārtsargu, taču precīzs metiens neizdodas. Perioda vidū slovēņi piecdesmit trīs sekundes pat spēlē piecatā pret trijiem pretiniekiem un izveido vairākas bīstamas situācijas. Pašaizliedzīgi spēlē Kazahstānas izlases aizsargi.

Divas minūtes pirms mača beigām uz slovēņu vārtiem pa labo malu izraujas Talgots Žailauovs. Viņu tieši vārtos iegrūž slovēņu aizsargs, par ko saņem sodu 5+20 minūtes.

Šobrīd G grupas līderi ir dāņi ar 3 punktiem, tiem seko Kazahstāna un Itālija ar 2 punktiem. Slovēnijai ir tikai 1 punkts, taču pastāv iespēja palikt augstākajā divīzijā, svētdien uzvarot itāļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu