Lūkers piešķir 83 soda minūtes Itālijas un Dānijas spēlē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Lucker – you arent fair referee! Referee, why do you hate Latvia?» Šādi plakāti sagaidīja laukumā Kanādas – Latvijas mača galveno «varoni» – tiesnesi Riku Lūkeru, kurš apliecināja savu kvalifikāciju, komandām kopā piešķirot 83 soda minūtes.

Jau pirmā perioda piektajā minūtē, tikko pārslidojis vidējo līniju, pa itāļu vārtiem uzmet Dānijas uzbrucējs Betkers un itāļu vārtsargs spiests meklēt ripu savos vārtos.

Dāņu pārākums pār saviem pretiniekiem izpaužas gandrīz visos spēles komponentos. Cīņa gandrīz visu laiku norisinās itāļu zonā. Tomēr Itālijas aizsargi visai prasmīgi novirza dāņu uzbrucējus uz laukuma stūriem, tādēļ īpaši bīstami metieni pa vārtiem ir retums.

10.minūtē pirmo noraidījumu spēlē nopelna dāņi un itāļi gandrīz visas divas minūtes saspēlējas pretinieka zonā. Tomēr bīstami metieni pa Petera Hirša vārtiem neseko.

13.minūtē uz sodīto spēlētāju soliņa dodas Itālijas izlases hokejists. Tomēr arī dāņiem vairāk par pāris metieniem pa itāļu vārtiem izdarīt neizdodas.

Nepaiet ilgs laiks pēc itāļu hokejista atgriešanās uz laukuma un uz sodīto soliņa dodas nākamais Itālijas valstsvienības spēlētājs. Tomēr šoreiz Dānijas izlases uzbrukumi ir vēl bezzobaināki.

Vēl pēc minūtes itāļi uz noraidīto soliņa dodas jau trešo reizi. Nepaiet desmit sekundes un turpat dodas arī dānis. Izskatās, ka spēlēs tiesnesis, Latvijai zināmais Riks Lūkers, ir uzķēris spēles pavedienu un komandām atkal nāksies nodarboties ar daiļslidošanu, nevis spēlēt hokeju!

Otrā perioda trešajā minūtē bīstamu dāņu uzbrucēja reidu pret Mazatti vārtiem tikai ar noteikumu pārkāpumu aptur Itālijas izlases aizsargs, kurš arī tiek noraidīts. Pēc nepilnām 20 sekundēm Lūkers uz sodīto soliņa nosūta arī Dānijas hokejistu. Nepilnos sastāvos labāk jūtas dāņi un piektajā minūtē no vārtu zaudējuma itāļus glābj tikai vārtu stabs.

Septītajā minūtē Lūkers uz sodīto soliņa nosūta Dānijas hokejistu. Itāļi vairākkārt bīstami apdraud Hirša vārtus, tomēr rezultāts nemainās.

Sešpadsmitajā minūtē divu minūšu sodu nopelna itāļi un dāņi bīstami nostājas zonā. Nepaiet 20 sekundes un dāņu uzbrucēja reidu uz vārtiem itāļi aptur ar nākamo pārkāpumu. Lūkers nekavējas atstāt Itālijas izlasi trijatā un šo dāvanu dāņi izmanto – uztvēris Mazatti atsisto ripu, vārtos to raida Kims Stols.

Perioda pēdējā minūtē noteikumus kārtējo reizi pārkāpj Itālijas izlases hokejisti. Tomēr šajā trešdaļā dāņi vārtus vairs negūst, līdz ar to pēdējo trešdaļu Dānijas izlase uzsāks vairākumā.

Pēdējās trešdaļas sestajā minūtē uz sodīto soliņa dodas itāļu spēlētājs un dāņi nostiprinās Itālijas zonā. Seko vairāki bīstami metieni pa Mazatti vārtiem, tomēr arī šoreiz rezultāts paliek iepriekšējais.

Brīdī, kad uz noraidīto soliņa atrodas pa vienam karas komandas spēlētājam, Francs Nīlsens ielaužas itāļu zonā un no neērtās puses viegli uzmet pa Mazatti vārtiem. Šoreiz itāļu vārtsargs pieļauj kļūdu un ripa iekūleņo vārtos – 3:0.

Perioda 14.minūtē tiesnesis Lūkers acīmredzot nolemj pārspēt savu iepriekšējo rekordu un uz 25 minūtēm par apšaubāmu pārkāpumu noraida Itālijas hokejistu Ramozeru. Piecas minūtes dāņi spēlē vairākumā un Francs Nīlsens otro reizi šajā spēlē pārspēj Mazatti. Lai arī dāņiem ir iespēja turpināt spēlēt skaitliskajā vairākumā, spēles rezultāts nemainās.

Kad līdz spēles beigām atlikusi minūte, itāļi paspēj divreiz pārkāpt noteikumus. Pēdējās 57 sekundes dāņi atkal spēlē piecatā pret trim itāļiem. Desmit sekundes līdz spēles beigām itāļi vēlreiz pārkāpj noteikumus. Seko aizturētais sods un vārtus gūst Damgārds – 5:0.

Savu kvalifikāciju Lūkers pierāda tieši šajā brīdī – uz Itālijas sodīto spēlētāju soliņa pietrūkst vietas, jo tur sodu izcieš…. četri itāļu hokejisti. Tiesa gan – rezultāts nemainās un Dānija izcīna pelnītu uzvaru!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu