Selma Haijeka un Džeina Fonda cīnās par sieviešu tiesībām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Populārās Holivudas zvaigznes Selma Haijeka un Džeina Fonda aicinājušas Meksikas valdību apturēt pret sievietēm vērsto vardarbību, kas ir bieža parādība pierobežas pilsētā Sidada Huaresā, kur pēdējo 12 gadu laikā nogalinātas vairāk nekā 300 sievietes.

«Tas ir kauns,» Sidada Huaresas valdības rīcību vērtē 39 gadus vecā Haijeka. «Vai 10 gadi ir nepietiekams laiks, lai tur nodrošinātu kārtību?» Meksikāņu izcelsmes aktrise ir apņēmības pilna cīnīties par savu tautiešu tiesībām līdz uzvarai — viņa pat nolēmusi apturēt savu kinokarjeru, lai cīņai veltītu vairāk laika.

Pēc Selmas un viņas partneres cīņā par sieviešu tiesībām Džeinas Fondas domām, par iemeslu tik augstam noziedzības līmenim Sidada Huaresā varētu būt tas, ka lielās amerikāņu korporācijas Meksikas pilsētās atver lētas ražotnes un, maksājot meksikāņu darbiniekiem zemas algas, nerūpējas par pilsētnieku labklājību. Tādējādi pilsētniekiem trūkst naudas, lai nodrošinātu pietiekamu ielas apgaismojumu un pietiekamu kārtības sargu skaitu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu