Pirts ārstē elpošanas orgānu slimības

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no arhīva

Kopš senatnes cilvēki ir gājuši pirtī ārstnieciskos nolūkos. Pirts procedūru dziednieciskais efekts tiek skaidrots ar temperatūras iedarbību uz cilvēka organismu. Efektu lieliski palielina tvaiks, sevišķi, ja uz akmeņiem uzlej nevis ūdeni, bet novārījumus un uzlējumus no dažādām ārstnieciskām zālēm.

Novārījumu un uzlējumu tvaiki pirtī rada aromāta atmosfēru, dezinficē gaisu un caur porām un elpošanas orgāniem iekļūst cilvēka organismā, uzlabojot to no iekšpuses. Pirts procedūras ir rekomendējamas dažādu elpošanas orgānu slimību gadījumā. Augstas temperatūras iedarbībā saasinās šo orgānu nervu galu reakcija, ūdens tvaiki kondensāta veidā nosēžas uz gļotainajiem apvalkiem, tādā veidā «izskalojot» plaušas. Tā visa rezultātā palielinās to tilpums, izplešas bronhi, pastiprinās apmaiņas procesi. Attīrītas plaušas izmanto palielinātu daudzumu skābekļa un izdala lielāku daudzumu ogļskābās gāzes.

Tātad pirts un pirts procedūras ir lieliska ārstniecības metode un profilakses pasākums, lai izvairītos no saslimšanas ar plaušu slimībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu