Kā Latvijai būs jāspēlē 2007. gada čempionātā Krievijā?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ZZ1

Jau ceturtdien Rīgā sāksies Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) kongress, kurā plānots ieviest vairākus jauninājumus nākamajos divos pasaules čempionātos.

Pēc neoficiālas informācijas kļuvis zināms, ka 2007. gada čempionātu Maskavā un Sanktpēterburgā, kā arī 2008. gada čempionātu Kvebekā un Halifaksā varētu skart zināmas izmaiņas turnīra nolikumā.

Ir iecere atteikties vispār no 23. maijā paredzētās izlozes. Pirmās kārtas apakšgrupas šiem diviem čempionātiem varētu tikt noteiktas ņemot vērā tikai iepriekšējās sezonas IIHF pasaules rangu pēc savulaik eksistējošās sistēmas.

Latvija kā šā brīža 9.stiprākā komanda 2006. gada rangā spēlētu vienā grupā ar IIHF ranga (nejaukt ar čempionātā izcīnīto vietu) 1. komandu (šobrīd līderos Zviedrija ar Čehiju), astoto komandu (šobrīd Šveice) un Austriju, kas atgriezusies elites divīzijā. Jāpiebilst, ka Latviju vēl var apsteigt Baltkrievija, ja spēs izcīnīt medaļas šajā čempionātā. Šādā gadījumā Latvija spēlēs vienā grupā ar Vāciju, kā arī ranga 2. un 7. komandu.

Tāpat plānots mainīt ceturtdaļfināla pāru sadali, kad spēlēs savā starpā kvalifikācijas turnīra vienas apakšgrupas pirmā un ceturtā vieta, kā arī otrā un trešā (iepriekš tikās ar otras apakšgrupas komandām). Šis jauninājums ieviests, lai izvairītos no pārbraucieniem starp čempionāta norises pilsētam.

Plānos ir arī veikt izmaiņas gandarījuma turnīra formātā. Savukārt Krievijā notiekošajā turnīrā plānots ka atsevišķās pilsētās spēlēs Somijas un Krievijas izlases (viena Maskavā, otra Sanktpēterburgā).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu