Latgalieši noslēdz koncerttūri

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Šodien pulksten 18 ar koncertu «Sapņu fabrikā» savu pirmo tūri pa Latviju noslēdz latgaliešu brīnums — grupa «Borowa MC».

Kopā ar «boroviešiem» šīs dienas koncertā uzstāsies arī Mārtiņš Freimanis, Ivo Fomins, Zigfrīds Muktupāvels, kā arī grupas draugi no «Bez PVN» — visi tie, kas palīdzējuši trijotnei ierakstīt viņu debijas disku «Trepis iz nakurīni». Pasākuma iesākšanas un arī tā noslēgšanas gods uzticēts DJ Japānim.

Šis gads «Borowa MC» iesācies ārkārtīgi veiksmīgi: iegūta «Muzikālās bankas» galvenā balva, uzvarēts «Radio SWH» Latvijas mūzikas topā un savākta čupa ar «Latvijas Mūzikas ierakstu» Gada balvām, turklāt šīs grupas dziesmas joprojām ir aktuālas un atrodas dažādu radiostaciju topu pirmajās vietās. Aigars Runčis jeb Betmenc, Ingars Gusāns jeb Sedmenc un Guntra Kuzmina jeb Samtine jau var aizmirst pavisam nesenu laiku notikumus, kad «boroviešiem» un «Bez PVN» pēc sešiem koncertiem nācās mest mieru iesāktajai tūrei pa Latgali īsfilmas «Par sevi, draugim i Latgolu» popularizēšanai, jo koncerti izrādījās absolūti bezcerīgs pasākums no finansiālā viedokļa — pašiem par savu naudu nācās pirkt pat benzīnu. Nu maltieši droši vien var sākt pārdomāt, vai nenomainīt par grupas simbolu kļuvušo zilo moskviču... Pat neticas, ka «Borowa MC» dibināta tikai pirms pāris gadiem, turklāt šādā sastāvā kopā spēlē vēl neilgāku laiku. Paliekošu vērtību latvju mūzikā viņi jau ir atstājuši.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu