Rīga un Daugavpils plāno spēlēt Baltkrievijas čempionātā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien Balkrievijas hokeja federācijas sēdē tika lemts par augstākās un pirmās līgas sacensībām. Augstākās līgas turnīrā nākamsezon no Latvijas spēlēs vienīgi HK «Rīga 2000», kamēr pirmajā līgā, visticamāk, debitēs «Daugavpils Ledus skola».

Baltkrievijas atklātā čempionāta augstākajā līgā nākamsezon vajadzētu piedalīties 12 komandas. No čempionāta izstājušās FHK «Liepājas Metalurga» komandas vietā startēs citi «metalurgi» - Žlobinas «Metalurg». Dalību BAČ turpinās Latvijas čempionvienība un BAČ bronzas medaļu ieguvēji HK «Rīga 2000». Neskaidrība joprojām ir par vienīgo Ukrainas komandu Kijevas «Sokil», kuru piemeklējusi finanšu krīze. Komanda savu viedokli par dalību čempionātā varētu paust līdz 12. maijam.

Otra Latvijas komanda nākamsezon, kas izteikusi vēlēšanos startēt Baltkrievijā, ir «Daugavpils Ledus skola» (nejaukt ar DHK «Latgale»). Šī komanda izteikusi vēlmi startēt Baltkrievijas pirmajā līgā, kur pamatā spēlēs junioru vecuma hokejisti - augstākās līgas farmklubi. Federācijas sēdē neesot saņemti iebildumi par šīs Latvijas komandas dalību turnīrā, kamdeļ īpašiem šķēršļiem nevajadzētu pastāvēt.

Tāpat BHF sēdē nolemts, ka jaunajā sezonā mājnieki spēlēs tumšajās formās. Nākamsezon vienā komandā nevarēs spēlēt vairāk par pieciem leģionāriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu