Kaķi tiek pie savas mājas, aģentūra «Pilsētsaimniecība» iebilst (9)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.zz.lv

Par svētdien labdarības koncertā saziedotajiem 140 latiem dzīvnieku patversmes kaķu izolatoram tiks iegādāts sildītājs. Vienam no pirmajiem jaundibinātās Jelgavas Dzīvnieku aizsardzības biedrības darbiem rezultāts jau redzams - Stacijas ielas apkaimē izveidota pilsētā pirmā kaķu māja, kas kalpo kā dzīvnieku piebarošanas vieta.

«Kaķu māja kalpos kā piebarošanas vieta, lai bez mājām palikušajiem dzīvniekiem būtu, kur atrast barību, ielīst un pasildīties. Tā mēs varēsim dzīvniekus labāk apzināt un organizēt viņu sterilizāciju. Tuvējo māju iedzīvotājiem tagad būs iespēja vairs nebarot klaiņojošos dzīvniekus, kur pagadās, jo šim mērķim būs konkrēta vieta. Nākotnē ko līdzīgu plānojam uzstādīt arī citviet pilsētā,» «Ziņām» stāsta jaundibinātās Jelgavas dzīvnieku biedrības priekšsēdētāja Anna Jesereviča.

JPPA «Pilsētsaimniecība» neatbalsta Dzīvnieku aizsardzības biedrība aktivitāti. Tā norāda, ka kaķu māju uzstādīšana var izraisīt lielu skaitu klaiņojošo kaķu koncentrācija barošanas vietā, kas var veicināt antisanitārus apstākļus,slimu dzīvnieku parādīšanos un citus nevēlamus procesus.

Nule kā nodibinātā Jelgavas Dzīvnieku aizsardzības biedrība sevi plašākai plašākai publikai pirmo reizi prezentēja svētdien Dzīvnieku aizsardzības dienai veltītajos pasākumos. A.Jesereviča «Ziņām» stāsta, ka organizācijā aktīvi iesaistījušies vairāk nekā desmit biedru, bet pulciņā labprāt tiekot gaidīti arī jauni dzīvnieku draugi. Organizācijas centieni būs aizstāvēt dzīvnieku un to saimnieku intereses, pilsētā izveidot pastaigas laukumus, rīkot kopīgus pasākumus dzīvnieku mīļiem.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu