Izglābj piecas stundas staba galā tupējušu kaķi (7)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Gulbenes brigādes vīri pēc vairākkārtēja iedzīvotāju telefoniska lūguma ieradās Gulbenē, Robežu ielā, un nocēla no elektrības staba gala kaķi, kas pats tur bija uzrāpies, visticamāk, bēgot no suņa, un notupējis piecas stundas.

Iedzīvotāji teica paldies glābējiem, kas pārtrauca dzīvnieka mocības. Savukārt glābēji norādīja, ka, piesakot izsaukumu, nevajadzētu lietot necenzētus vārdus. Kā novēroja “Dzirkstele”, beigās tomēr visi jutās gandarīti, ieskaitot apkārtējo māju bērnus, kas bija saskrējuši skatīties dzīvnieka glābšanu. Tā noritēja labi ja pāris minūšu, izmantojot izbīdāmās kāpnes un pa tām uzkāpjot līdz dzīvniekam. Kad glābējs cēla nost no staba minci, saimnieks, lejā stāvot, brīdināja, ka dzīvnieks ir nešpetns un var ieskrāpēt. Taču runčukam, šķiet, to darīt nenāca ne prātā. Viņš bija samērā slābs un izmisumā ieplestām acīm, kad, laimīgi nocelts no staba, nonāca saimnieka rokās.

“Dzīvnieku glābšana - tas ir Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbs. Protams, katra situācija ir reāli jāizvērtē. Kaķi vienmēr ir kaut kur rāpušies un nav kāpuši lejā. Ja dzīvnieks mokās, ņaud un iedzīvotāji ir izmisuši, skaidrs, ka neviens cits nepalīdzēs, izņemot glābējus,” “Dzirkstelei” skaidro Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Gulbenes brigādes komandiera vietnieks Andrejs Andževs.

“Dzirksteli” uz notikuma vietu brīdī, kad nelaimīgais dzīvnieks vēl tupēja staba galā, paaicināja gulbenietis Sergejs Žuravkovs. “Kaķis tup augšā uz metāla paliktņa, kas ir sakarsis saulē, un mēs, iedzīvotāji, nevaram viņam palīdzēt. Saimniece sauca kaķi lejā, viņš neklausa. Paši meklējām kāpnes, bet tās ir par īsām. Un kas būtu, ja mēs paši, kaķim pakaļ kāpdami, būtu nokrituši no astoņu metru augstuma? Zvanījām glābējiem, uz uzņēmumu “Latvenergo”, uz SIA “Alba”,” stāsta viņš. Vīrietis bija nesaprašanā par to, kam īsti šādā situācijā jālūdz palīdzība.

Kaķa saimniece Dana Bušujeva un viņas draugs Vadims laikrakstam saka, ka aptuveni pulksten 9.00 pamanījuši kaķi tupam staba galā. Runčuks esot nepilnu gadu vecs, vārdā Mincis. Līdz šim novērots, ka tas veiksmīgi kāpelē ābelēs un prot pats tikt lejā. Elektrības stabu viņš pievārējis pirmoreiz. “Cilvēki atnāca un stāstīja, ka mans kaķis sēž stabā. Es neticēju. Izrādījās taisnība,” saka D.Bušujeva. “Dzirkstele” novēroja, kā kaķis, ausis saslējis un ūsas saspicējis, varonīgi kā sfinksa sēž staba galā un šūpojas - no pārguruma, pārkaršanas vai vēja pūsmām. Pāri viņa galvai lidoja putni. Skats - kā šausmu filmā. “Žēl, ka Gulbenē nav neviena dzīvnieku psihiatra. Ja tāds būtu, palīdzētu Mincim atgūties pēc pārciestā,” saka S.Žuravkovs un atzīst, ka ir patiesi pārdzīvojis to, ka kaķim ilgā atrašanās bezpalīdzības stāvoklī ir sagādājusi ciešanas.

Kā zināms, kaķiem svīst tieši ķepu spilventiņi. Tātad vislielākā mocība bijusi nevis lielais augstums, bet atrašanās uz saulē sakarsuša dzelzs gabala.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu