Skaisti un perfekti. Vienmēr

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no arhīva

Sakopti un skaisti nagi modē bijuši vienmēr. Jau daudzus gadus skaistumkopšanas industrija piedāvā dažādas iespējas, kā pie tādiem tikt, un vasaras sezonā roku un kāju nagi ir aksesuārs numur viens. Šoreiz par tendencēm, kas aktuālas tieši šai vasarai.

Kura gan no mums nevēlas ik rītu pamosties ar skaistiem un perfektiem nagiem?

Nagu dizaina salona «Koala» vadītāja, pedagoģe un vairāku vietēja un starptautiska mēroga nagu dizaina konkursu uzvarētāja Sigita Zeikate apgalvo: nu tā vairs nav problēma — ja nadziņi nav no dabas doti skaisti, tos tādus var izveidot divās stundās. Vidēji tik ilgs laiks nepieciešams, lai izveidotu akrila vai gēla nagus. Un ir vienalga, vai jums ir pavisam īsi vai gari nagi. Turklāt bez skaistuma priekšrocībām ir arī praktiskā puse: tie vairs nešķeļas, nelūst un pat nav jālako divas trīs nedēļas. Jo pieaudzētie nagi ir cietāki par dabiskajiem, un nagu laka uz tiem nenobružājas un nesaplaisā. Saprotams, cik gari nagi tiek pieaudzēti, ir sievietes brīva izvēle.

Nu jau arī nagi kļuvuši par modes upuriem — tiem mainās gan forma, gan krāsa. Taujāta par tendencēm šai vasarai, Sigita izstāsta, kā tās izstrādā pasaulslavenā amerikāņu nagu dizaina firma «Creative»: vadošie modes dizaineri atrāda jaunās sezonas apģērbu kolekcijas, un firma izstrādā šīm tendencēm atbilstošas nagu laku kolekcijas. «Tādējādi šovasar «Creative» piedāvā bēšos un laškrāsas toņus, jo modē ir dabiskums. Bet, tā kā vasaras apģērbā ir arī spilgtie toņi, tie šovasar aizceļo uz kāju nagiem.»

Manikīra meistare stāsta: agrāk sievietes dažādu mītu iespaidā ļoti baidījās no mākslīgajiem nagiem, bet šodien viņas tos izvēlas arvien vairāk. Un vasaras sezonā — arī kāju nagiem, uz kuriem lielākoties klāj gēlu. Protams, ar laiku nags ataug, un arī mākslīgie nagi prasa kopšanu, taču rokām profilaksi (pieaudzēto nagu atjaunošanu) taisa pēc trim četrām nedēļām (šis process ilgst pusotru, divas stundas), bet kāju nagiem tā nepieciešama vien reizi četrās piecās nedēļās, jo kāju nagi ataug daudz lēnāk.

Aktrise Agnese Zeltiņa dievina franču manikīru

— Man ir gēla nagi jau četrus gadus. Tas ir ļoti ērti. Uztaisi un trīs nedēļas vari dzīvot bez bēdām. Es dievinu franču manikīru! Atceros: tos baltos galus krāsoju uz nagiem jau no četrpadsmit gadu vecuma. Bet tolaik vēl neapzināti — laikam biju saskatījusies Holivudas filmas...

Franču manikīru taisu arī kājām. To atklāju Maskavā, un nu jau divus gadus man franču manikīrs no kājām nenoiet ne mirkli. Man tāds darbs, ka visam jābūt nevainojamam.

Rokas es taisu Rīgā, kājas — Maskavā. Rīgā man ir fantastiska meistare Dzintra, un es viņai ņeizmeņaju.

Es nekad netaisu uz nagiem nekādas puķītes rozītes — savā darbā to nevaru atļauties. Kad filmējos «Kara cilvēkā», uz četriem mēnešiem vispār noņēmu nagus nost — tur tādi nevarēja būt. Tāpat arī «Sniega karalienē»: aizbraucu uz Maskavu ar fantastiskiem franču manikīra nadziņiem, bet jau nākamajā nedēļā dabūju visu noņemt nost. Nu jā, nagi man ir dārgs prieks, visu laiku turp un atpakaļ.

Man nekad nav bijuši ļoti gari nagi, man tie ir pieklājīgā garumā, nelec acīs, un daudzi pat nepasaka, ka man ir gēla nagi. Tie izskatās ļoti dabiski, un es vispār esmu visa dabiskā piekritēja.

7 mīti un patiesības par mākslīgajiem nagiem

1. Veidojot mākslīgos nagus, tiek sabojāts dabiskais nags.

- Nav taisnība. Dabiskais nags bieži vien nemaz nav tik skaists un ideāls, kuru bail sabojāt. Tieši otrādi — to pārklājot ar akrilu vai gēlu, tas kļūst daudz gludāks, skaistāks un izturīgāks.

2. Mākslīgie nagi ik pēc pusgada jānoņem, ļaujot no tiem atpūsties divus trīs mēnešus.

- Nav taisnība. Šis mīts radās tāpēc, ka sākotnēji gan akrila, gan gēla nagu veidošanas tehnoloģijas bija jaunas un neviens nezināja, kāda būs naga reakcija uz to visu. Tāpēc ieviesa kaut kādus termiņus, pēc cik ilga laika tie jānoņem. Šodien pierādījies, ka nekas ļauns ar nagu nenotiek — ne no akrila, ne gēla — un pārtraukums nav nepieciešams. Nags veidojas naga saknē, nevis zem mākslīgā pārklājuma un, kāds tas naga saknē izveidojies, tāds tas arī paliek.

3. Akrila nagi ir kaitīgāki nekā gēla nagi.

- Nav taisnība. Tie meistari, kas strādā ar gēlu, vienmēr cenšas kaut ko negatīvu teikt par akrilu, un otrādi. Kā viens, tā otrs ir ķīmiski produkti, un viss ir atkarīgs no meistara un viņa profesionalitātes: pareizi tos uzklājot, kopjot un vēlāk noņemot, nagiem nekas ļauns netiek nodarīts.

4. Gēla nagi ir izturīgāki nekā akrila.

- Nav taisnība. Viss atkarīgs no nagu garuma, no tā, kā klients tos nēsā, cik rūpīgi pats pret tiem attiecas. Jo nolauzt var jebkuru materiālu, vai tas ir akrils vai gēls. Tāpēc vajadzētu izvēlēties nagiem pareizo garumu un volejbolu un boulingu varbūt arī nespēlēt... Jo tiklīdz cilvēks pierod pie mākslīgajiem nagiem, kas, nenoliedzami, ir mehāniski daudz izturīgāki nekā dabiskie, viņš domā, ka ar tiem var darīt itin visu — gan plēst vaļā kartona kastes, gan atvērt skārda bundžiņas... Ar dabiskiem nagiem taču to nekad neatļausies darīt.

5. Pārklājot nagus ar gēlu vai akrilu, var atbrīvoties no tādas slimības kā nagu graušana.

- Taisnība. Daudziem cilvēkiem šī problēma tādējādi atrisinās. Ir ļoti daudz klientu, kas atzīst šo problēmu un nebaidās atklāt, ka tieši tādēļ izvēlas mākslīgos nagus. Mākslīgais nags ir stingrāks, nav tik vienkārši tos nograuzt.

6. Nav īpašu norādījumu, kādos gadījumos mākslīgos nagus nedrīkst pieaudzēt.

- Nav taisnība. Ja cilvēkam ir nagu sēnīte, vispirms jātiek galā ar slimību. Mākslīgos nagus var pieaudzēt tikai veseliem nagiem.

7. Mākslīgais nags noteikti ir kaut kas pieaudzēts un noteikti garš.

- Nav taisnība. Daudzi nezina, ka ar akrilu vai gēlu, to pārklājot nagam, var vienkārši nostiprināt savu nadziņu. Tas kļūst gluds un izskatās absolūti dabisks. Nav obligāti jāaudzē klāt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu