Interesanti skaitļi un fakti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Pasaulē notiek interesantas lietas un tiek veikti pavisam neticami pētījumi un aprēķini, par kuriem ikdienā neiedomājamies. Lūk, daži no tiem.

26 gadus vecais DĀR iedzīvotājs Trevors Krukers iekļuvis Ginesa rekordu grāmatā — viņš 23 dienas pavadīja krokodilu sabiedrībā pilsētas zooloģiskajā dārzā. Izgājis no būra, viņš reportieriem paziņoja: «Nu, lūk, tagad es riskēšu arī nedēļu pavadīt kopā ar savu sievu.»

Cilvēks spogulī sevi sāk saskatīt 12—18 mēnešu vecumā.

Džordžijas štatā ASV likums atļauj sist cilvēku, ja viņš apvaino citus cilvēkus.

Tūlīt pēc dzemdībām skoti jaundzimušo uzcienā ar karotīti džina, kam pievienota zeme.

No 1952. līdz 1966. gadam Amerikas pilsētā Klintvudā dzīvojušajā Kaminsovu ģimenē piedzima pieci bērni. Visi viņi nāca pasaulē 20. februārī.

Sociologi noskaidrojuši, ka divas trešdaļas vīriešu no paklāja pacels diegu, ko nav iesūcis putekļsūcējs, un nosviedīs to atpakaļ, lai putekļsūcējam dotu vēl vienu iespēju.

Pastmarkas lieluma Saules virsma spīd ar tādu pašu enerģiju kā pusotra miljona sveču.

Amsterdamā ir ļoti interesantas sabiedriskās tualetes. Pisuāri Holandes galvaspilsētā ir izvietoti tieši uz ielas, sabiedriskā transporta pieturvietu tuvumā. Lai vīrietis nokārtotu mazo vajadzību, viņš mierīgi, ne no viena nekautrējoties, var atvērt savu bikšu priekšu un visu izdarīt. Sievietēm šim nolūkam trotuāros ir ierīkoti speciāli caurumi.

Dzīves laikā cilvēks necenzētus vārdus izmanto vidēji 230 105 reizes.

Upe D, kas tek Oregonas štatā (ASV) ir atzīta par «pasaules īsāko upi». Tās garums ir 36 metri, un tā tek no Devilleikas ezera uz Kluso okeānu un pilnībā atrodas Linkolnas pilsētas robežās.

Viktors Igo reiz devās ārpus valsts robežām un nekādi nespēja robežsargam, kas aizpildīja anketu, izskaidrot, ka ir rakstnieks un iztikas līdzekļus pelna ar savu spalvu. Robežsargs nespēja saprast, kā tas ir iespējams. Beidzot žandarms paziņojis, ka visu sapratis, un attiecīgajā ailē ierakstījis Igo nodarbošanos (protams, pēc savas saprašanas): «spalvu tirgotājs».

Amerikānis Erdens Čempens 1980. gadā aizsvieda vīnogu 97,43 metru attālumā un trāpīja tieši mutē savam partnerim.

Varš tiek zagts ne tikai bijušo PSRS republiku teritorijā. 2004. gadā viens no zagļiem kļuva par laureātu bēdīgi slavenajai Darvina prēmijai, kas tiek piešķirta par visnejēdzīgāko bojāeju. Glāzgovā Skotijā elektrovilcieni saņem enerģiju no vadiem, bet pārpalikums caur sliedēm tiek novirzīts uz milzīgu vara kabeli. Tas arī piesaistījis zagļa uzmanību. Viņš lieliski zināja, ka laikā, kad vilcienu nav, kabeli var ņemt ar plikām rokām: elektrība pa to neplūst. Izvēlējies, kā viņam šķita, piemērotu laiku, viņš ķērās pie lietas... Viņa apdegušā lietusmēteļa kabatā policija atrada novecojušu dzelzceļa sarakstu: vilciens ieradās desmit minūtes agrāk — mirklī, kad zaglis bija sācis zāģēt kabeli. Visticamāk, ka nabaga laupītājs tā arī nepaguva saprast savu kļūmi.

No Džinas līdz Lolobridžidai. Pasaulē slavenais ķirurgs kardiologs Kristians Barnards, kurš pirmo reizi vēsturē veiksmīgi transplantēja sirdi, bija precējies četras reizes. Viņa pirmā sieva izšķīrās ar viņu pēc tam, kad atklāja itāliešu kinozvaigznes Džinas Lolobridžidas mīlas vēstules. Pēc gada viņš apprecējās ar 19 gadus veco Barbaru Zelneri, Dienvidāfrikas miljonāra meitu. Laulība ilga 12 gadus un tika šķirta 1982. gadā. 65 gadu vecumā profesors apprecējās trešo reizi. Viņa sievai bija 24 gadi. Laikrakstā tika nopublicēta fotogrāfija, kurā līgava Karīna Seckorna sešu gadu vecumā sēž uz doktora Barnarda ceļiem. Pēdējo reizi Barnards apprecējās ar 62 gadus veco... Džinu Lolobridžidu.

Britu flotes leitnants, kuģojot dienvidu platumos, 1887. gadā uz kuģa borta iepazinās ar skaistu un ļoti audzinātu lēdiju. Viņš ar jauno sievieti tā aizrāvās, ka pat pārkrita pār bortu. Un viņam tūdaļ uzbruka haizivs! Viņš izvilka nazi un pacēla roku virs haizivs. Jau šķita, ka brašulis izglābsies, taču pēkšņi no klāja viņš sadzirdēja jaunās lēdijas balsi: «Ak, leitnant! Zivi... ar nazi?» To izdzirdējis, virsnieks uz sekundi apjuka. Un tūdaļ gāja bojā.

Šie divi cilvēki kopā mācījās Sanktpēterburgas ģimnāzijā un abi bija iemīlējušies Annā Ahmatovā. Pēc tam viņu likteņi šķīrās diametrāli pretējos virzienos. Viņi abi ieņēma vienādus amatus, bet dažādās valstīs. Viens laimīgi nodzīvoja līdz vecumam, bet otru par viņa noziegumiem pakāra. Šie cilvēki ir Vjačeslavs Molotovs un Joahims Rībentrops.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu