Ūdrītis uzķēries uz interneta krāpniekiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3

Ceļojuma laikā Marokā grupas «The Hobos» līderis Rolands Ūdris kļuvis par interneta krāpnieku upuri, raksta «Privātā Dzīve».

Marokas pilsētā Marrākešā mūziķis mēģinājis no pāris bankomātiem izņemt skaidru naudu, taču automāti nav atpazinuši kartes izdevēju. «Privātajai Dzīvei» Ūdrītis stāsta, ka nākamajā dienā izdomājis ieiet interneta kafejnīcā, lai pārbaudītu e-pastu un internetbanku, un atklājis e-pastā vēstuli, kuru it kā sūtījusi Hansabanka. Vēstulē bijusi informācija par kaut kādām pārmaiņām un saslēgumiem, tāpēc jāievada kodi no kodu kartēm. «Vēlāk, protams, pamanīju, ka pie vēstules ir atzīme «spams», taču tobrīd neko ļaunu nenojautu. Arī vārds «spams» man ne ar ko sliktu neasociējas,» žurnālam stāsta mūziķis. Pēc Ūdrīša vārdiem, atvērusies internetbankas sākumlapai identiska lapa, kur viņš ievadījis prasītos kodus. Savas iepriekšējā vakara nedienas, neko ļaunu nenojaušot, Ūdrītis sasaistījis ar saņemto e-pasta vēstuli.

Liels bijis Rolanda pārsteigums, kad pēc pāris stundām, atgriežoties interneta kafejnīcā, lai veiktu naudas pārskaitījumu, viņš atklājis, ka veicis 250 latu vērtu maksājumu «parāds Jānim Stundiņam». Žurnālam «Privātā Dzīve» Ūdrītis komentē: «Vēl idiotiskāk es droši vien būtu juties, ja tur būtu uzraksts «maksa par stulbumu», kaut arī tas būtu precīzāk.»

Starpgadījums, lai arī radīja robu finansēs, turpmāko ceļojuma gaitu neizjauca — Ūdrīti izglābusi draudzene, kas tajā laikā sērfojusi Tarifā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu