«Tallink Grupp» nopērk «Silja line» prāmju biznesu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

AS «Tallink Grupp» panākusi vienošanos ar «Sea Containers Ltd», lai iegādātos «Silja Oy Ab» akcijas 450 milj. EUR vērtībā un 5 milj. «Tallink Grupp» akciju, portālu «Apollo» informēja AS «Tallink Grupp» Pārdošanas un mārketinga direktors Peter Roose.

Enns Pants (Enn Pant), «Tallink Grupp» valdes priekšsēdētājs, uzsver, ka darījuma rezultātā Tallink un Silja kopīgi kļūs par vadošo kuģniecības kompāniju Baltijas jūras reģionā, kas bijusi Tallink iecere jau gadiem ilgi. ««Tallink» uzdrošināšanos un veiksmīgo izaugsmes stratēģiju papildinās Silja Line senā vēsture, vērtīgais zīmols un nenovērtējamie profesionāļi. Šis darījums pamatojas mūsu pārliecībā, ka klienti, darbinieki, kā arī akcionāri būs ieguvēji no šo abu kuģniecības kompāniju apvienošanās». 
 
«Tallink» stiprās puses ir pārvadājumi starp Igauniju un Somiju, Igauniju un Zviedriju un Latviju un Zviedriju. «Silja» ir vadošā kompānija pārvadājumos starp Somiju un Zviedriju.
 
Apvienotā kompānija būs līderis kruīza un pasažieru pārvadājumu tirgū ceļā starp Igauniju, Somiju, Vāciju, Latviju un Zviedriju, un ievērības cienīgs spēlētājs kravas pārvadājumos Baltijas jūrā.
 
«Tagad varēsim aktīvāk attīstīt gan mūsu biznesu, gan zīmolu, un mūsu klientiem varēsim piedāvāt pieeju visai Baltijas jūrai. Kā daļa no dinamiskas un ekspansīvas grupas mēs būsim labās pozīcijās, arī piedāvājot mūsu mārketinga pieredzi un zināšanas, kas iegūtas apkalpojot Somijas un Zviedrijas maršrutus un pārdodot pakalpojumus vietējos un starptautiskos tirgos», stāsta Antti Pankakoski, «Silja Line» valdes priekšsēdētājs.

Pasažieru pārvadājumi uz «Tallink», «Superfast» un «Silja» prāmjiem turpināsies kā ierasts. Arī transporta grafikā un maršrutos izmaiņas nav plānotas. Visas biļešu rezervācijas un klientu lojalitātes ieguvumi paliks spēkā, un klientu serviss turpinās ikdienas darbu. Prāmji dosies jūrā zem pašreizējiem karogiem. Kļūstot lielāka un internacionālāka, kompānija kvalificētajam personālam piedāvās arī jaunas karjeras iespējas.
 
Darījums neietvers «SuperSeaCats» ātro prāmju pakalpojumus starp Helsinkiem un Tallinu, to turpinās pārvaldīt Sea Containers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu