Laime un mīlestība ģimenē. Tests

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Dzejnieki, sapņotāji un romantiķi pacentušies, lai pārklātu ar rozā plīvuru visu, kas skar tuvas attiecības starp vīrieti un sievieti un ģimenes laimi. Šajos jautājumos mums tomēr visiem stingri Jāstāv uz zemes, lai neatgadītos kā tam astronomam, kurš, vērojot debesīs zvaigznes, iekrita bedrē, jo neredzēja melnos caurumus sev zem kāJām.

Vai piekrītat šādiem apgalvojumiem?

1. Bērni var saliedēt irstošu ģimeni.
a) Jā
b) Nē

2. Ideālā laulībā nav problēmu.
a) Jā
b) Nē

3. Seksuālā saderība – laimīgas ģimenes pamats.
a) Jā
b) Nē

4. Mīlestība atrisinās visas problēmas starp vīrieti un sievieti, starp vīru un sievu.
a) Jā
b) Nē

5. Ģimenes pāriem, kuriem ir ļoti ciešas attiecības, nav nepieciešamas maigu jūtu izpausmes – skūpsti, apskāvieni, roku glāstīšana u.tml.
a) Jā
b) Nē

6. Vēlams, lai vīrs ir vecāks par sievu.
c) Jā
d) Nē

7. Radi ir iemesls daudzām ķildām un strīdiem ģimenē.
a) Jā
b) Nē

8. Sievietes parasti ir laimīgas, ja saista savu dzīvi ar cilvēku, kurš intelektuālajā ziņā ir pārāks par viņām.
a) Jā
b) Nē

9. Pretpoli pievelk viens otru.
a) Jā
b) Nē

10. Atšķirtība liek sirdij mīlēt spēcīgāk.
a) Jā
b) Nē

Testa atbildes

1. Nē. Statistika liecina, ka pusei šķirto ģimeņu ir bērni. Tie, kuri gaida, ka bērna parādīšanās aizlāpīs caurumus viņu laulībā, visticamāk, būs vīlušies.

2. Nē. Protams, bieži vien laulības tomēr ir laimīgas. Tomēr jebkuras tuvas attiecības (laulībā cilvēki ir vistuvāk viens otram) rada problēmas. Neizbēgami atklājas atšķirības starp laulātajiem draugiem, un laiku pa laika raisīsies strīdi.

3. Nē. Sekss nav panaceja pret visām likstām, kas rodas attiecībās starp vīrieti un sievieti. Nepieciešama arī savstarpēja interese un citi kopīgi prieki.

4. Nē. Savienība, kas balstās uz šādu ideju, visticamāk, cietīs krahu. Lai laulība izdotos, Jāprot sadzīvot ar otru cilvēku, ar romantiskām ilūzijām vien nepietiks.

5. Nē. Atklāta un patiesa maiguma izpausme starp ģimenes locekļiem – vīru un sievu, vecākiem un bērniem, brāļiem un māsām – var kalpot kā aizsardzība pret nelaimēm un palīdzēt asās un saspringtās situācijās.

6. Nē. Vecuma starpība starp laulātajiem nav izšķirošais faktors laimīgas ģimenes veidošanā.

7. Nē. Psihologi uzskata, ka radi kalpo tikai kā iemesls strīdu uzsākšanai. Laulības pamatā Jābūt cieņai, uzticībai un mīlestībai.

8. Nē. Pētījumi pierāda, ka sievietes grib jūsmot par savu izredzēto, taču viņām nepieciešama arī savas intelektuālās vienlīdzības izjūta.

9. Nē. Šeit vietā ir piebilde, ka laimīgas savienības drīzāk gan balstās uz savstarpēju papildināšanu, nevis uz opozīciju.

10. Nē. Tā notiek tikai ar sentimentāliem cilvēkiem. Kā liecina pētījumi, tuvums, laiks un nauda ir svarīgi faktori, lai uzturētu tuvas attiecības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu