Interesanti skaitļi un fakti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Pasaulē notiek interesantas lietas un tiek veikti pavisam neticami pētījumi un aprēķini, par kuriem ikdienā neiedomājamies. Lūk, daži no tiem.

Kilogramā citronu ir vairāk cukura nekā kilogramā zemeņu.

Statistika liecina, ka tuvu cilvēku slepkavības biežāk pasūta sievietes.

Ķīnas parlamentā ir 2987 deputāti. Tas ir lielākais likumdošanas orgāns pasaulē.

Radjards Kiplings 19. gadsimtā par japāņiem sacīja: «Viņiem nav vērts nodarboties ar biznesu, jo tam viņiem nepietiek saprāta.»

Astoņkājim ir taisnstūra acu zīlīte.

Rentgens ir uzrādījis, ka zem mums zināmās «Monas Lizas» ir trīs tās sākotnējie varianti.

Mēbeļu veikalos, kas specializējušies guļamistabas garnitūru tirdzniecībā, ir spilvenu izlīdzinātāja vakance. Šiem cilvēkiem ir jāpārvietojas pa tirdzniecības zāli un jāseko, lai spilvenos nebūtu grumbu.

20 procenti amerikāņu uzskata, ka Saule griežas apkārt Zemei, bet 17 procenti tic, ka Zeme apriņķo Sauli vienas dienas laikā.

Tradīcija nostiprināt laulības uzticības zvērestu ar skūpstu nākusi no Krievijas.

Filematoloģija — tas ir skūpstīšanās procesa zinātniskais nosaukums.

Trešā daļa ASV dzimušo bērnu ir ārlaulības bērni. Puse Amerikas bērnu dzīvo nepilnā ģimenē.

Baltkrievijas ģerbonī, kas tika apstiprināts 1927. gadā, sauklis «Visu zemju proletārieši, savienojieties!» ir rakstīts četrās valodās — krievu, baltkrievu, poļu un ebreju (idišs).

Krievu iluzioniste Fedosija Ličkova uzstājās cirkā un estrādē, turklāt viņai bija ļoti liela popularitāte. Sieviete izbrīnīja publiku ar to, ka zibenīgi spēja atbrīvoties no ķēdēm, roku dzelžiem un izkļūt no lādēm. Viņa pieņēma arī atbilstošu skatuves pseidonīmu — Soņka Zelta Roka.

Leonardo da Vinči parasti sauc par mākslinieku, kaut arī tā nav vienīgā viņa talanta izpausmes sfēra. Par viņa gleznām runā tik bieži, it kā to būtu simtiem vai tūkstošiem. Patiesībā līdz mūsdienām ir saglabājušās tikai 15 viņa gleznas. Turklāt viena no tām ir nepabeigta.

Bekingemas pils ir pasaulē lielākā dzīvojamā māja. Tajā ir 605 istabas, kuras aizņem tikai britu karaļu ģimenes locekļi.

Jaunkaledonijas administratīvā centra Numeas iedzīvotāji rīko kaķu peldēšanas sacensības. Šajās sacensībās piedalās tikai Siāmas šķirnes pārstāvji, jo visi pārējie kaķi baidās no ūdens. Pirms starta «sportistiem» nedod ēst, toties finišā viņus sagaida kārotās balvas — būrīšos iesprostotas peles.

Cilvēki, kuri kaut reizi mēnesī apmeklē baznīcu, pēc statistikas, kā likums, mazāk smēķē, piekopj daudz aktīvāku dzīvesveidu un ilgāk dzīvo.

Tēvs un dēls Adrians un Fjodors Jevtihajevi, kuri dzīvoja 19. gadsimta beigās, pelnīja ar to, ka braukāja pa Krieviju, gāja uz gadatirgiem un baidīja tautu. Viņu parādīšanās ik reizi kļuva par sensāciju. Cilvēki skrēja skatīties un maksāja naudu, lai redzētu šo brīnumu. Jevtihajevus sauca par «cilvēkiem suņiem». Viņu sejas bija pilnībā noklātas ar matiem.

Visnetīrākais pasaules hotelis atrodas Ziemeļķīnā. Tā rekonstrukcijas laikā vienā dienā no ēkas tika izvestas 24 tonnas atkritumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu