Langstiņu iedzīvotājus terorizē asinskārs suns

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Garkalnes novada Langstiņu iedzīvotāji noraizējušies par kāda «asinskāra suņa» klātbūtni novadā. Dzīvnieks esot sakodis jau piecus cilvēkus, bet Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) joprojām nespējot izlemt, vai suns ir bīstams, TVNET stāstīja cietušie iedzīvotāji.

Īpašniece turpina vest nekontrolējamo suni pastaigās pat bez uzpurņa arī tagad, kaut arī suns ir uzbrucis jau vismaz pieciem cilvēkiem. Tāpēc Langstiņu un Upesciema iedzīvotāji atsakās no ierastajām pastaigām mežā, pamatoti baidoties, ka traģēdija atkārtosies atkal, stāsta cietusī Daiva Isakiene, kurai suns uzbruka 7.augustā, nodarot vidēji smagus miesas bojājumus.

Iedzīvotāji noskaidrojuši, ka jauktas šķirnes suns pieder Langstiņu iedzīvotājai Alīnai Zīvertei, kura dzīvo Ēlenburgas ielā. Kaut gan pret viņu ir ierosināta krimināllieta, kas jau nodota Rīgas reģiona prokuratūrai, tās darbinieki atzīstot, ka, visticamāk, A.Zīverte arī šoreiz tiks cauri ar nosacītu sodu, bet Pārtikas un veterinārais dienests droši vien atteiksies asinskāro suni iemidzināt, tik vien norādot, ka suns pastaigā vedams ar uzpurni, bažījas iedzīvotāji.

«Mani izbrīna, ka Veterinārais un pārtikas dienests neliekas ne zinis. Neskatoties uz to, ka šā suņa dēļ ir cietuši jau vismaz pieci cilvēki, dienesta amatpersonas neatzīst suni par bīstamu, bet vienkārši velk laiku lēmuma pieņemšanā.

Visiem cietušajiem ir ļoti laimējies, ka vispār vēl ir dzīvi,

jo suns uzbrūk bez iemesla, nogāžot upuri gar zemi, lai to saplosītu. Ikvienam ir skaidrs arī bez ekspertīzes, ka suns ir psihiski nenormāls un ārkārtīgi bīstams. Vai tiešām ir vajadzīga cilvēka dzīvība, lai jautājumu atrisinātu?» vaicā Lietuviešu vidusskolas direktora vietniece Daiva Isakiene.

Pēc viņas stāstītā, 7.augustā plkst. 6.30 no rīta, vedot pastaigā savu labradoru, viņa tālumā pamanījusi sievieti. «Nolēmām iet pa citu ceļu, bet tūdaļ izdzirdējām sievieti kliedzam, jo viņa nespēja novaldīt savu suni. Diezin vai psihiski vesels dzīvnieks skrietu vismaz 50 metrus, lai uzbruktu cilvēkam. Suns uzvedās agresīvi, uzreiz uzbruka man, sāka kost un plosīt. Pieskrēja suņa īpašniece, bet

tikai pēc ceturtā mēģinājuma viņa spēja atbrīvot mani no sava suņa zobiem.

Viņa pat nepainteresējās, vai nepieciešama medicīniskā palīdzība, kaut arī man uz kājas bija 15 centimetrus gara plēsta brūce, bet labās rokas kauli – sadragāti. Par laimi, suņa zobi neskāra artēriju. Kad jautāju suņa īpašniecei adresi, viņa sameloja, ka dzīvo Mediķu ielā. Savainojumus guva arī mans labradors. Vīrs mani tūdaļ nogādāja slimnīcā, bet mūsu suni – pie veterināra. Tajā pašā dienā man veica mikroķirurģisko operāciju,

ekspertīze vēlāk konstatēja vidēji smagus miesas bojājumus.

Roka sāp arī tagad, pilnībā man neklausa. Uzbrukušā suņa īpašniece pie manis tā arī nav parādījusies. Par šo atgadījumu tajā pašā dienā ziņoju Rīgas reģiona policijas Saulkrastu nodaļai,» stāsta D.Isakiene.

Cietusī stāsta, ka Rīgas reģiona policijai neizdevās atrast plēsoņas īpašnieci. To izdarījis viņas vīrs, apstaigājot visus Langstiņus. Cilvēki pateikuši priekšā, ka līdzīga sieviete dzīvo Ēlenburgas ielā, un kaimiņi apstiprināja, ka sievietei ir nikns suns, kuru viņa pēdējā laikā gan esot paslēpusi, Tomēr

suns iekļuvis «Google Street View» fotogrāfijās, pēc kurām sakostā sieviete dzīvnieku atpazina.

Informācija nodota Rīgas reģiona policijā, kas ierosināja krimināllietu, taču tā tikusi nodota no viena izmeklētāja otram.

«Liekas, ka ar šo lietu neviens īsti nodarboties nevēlas. Vēlāk, privātā sarunā, inspektore gan atzina, ka asinskārā suņa saimniece jau četras reizes tikusi sodīta par sava mājdzīvnieka uzbrukumiem, bet, tā kā viņa strādā Rīgas reģiona prokuratūrā par apkopēju, arī šoreiz uz īpašiem rezultātiem nav ko cerēt. Uz jautājumu, kāpēc suns nav likvidēts jau pēc pirmajām uzbrukuma reizēm, izmeklētāja atbildēja, ka tas esot veterinārā dienesta jautājums,» stāsta Daivas Isakienes vīrs Kestutis.

Cietusī D.Isakiene vērsusies pie masu saziņas līdzekļiem, lai šī lieta netiktu noklusēta un asinskārais suns tiktu likvidēts. Pretējā gadījumā drīz vien Langstiņos varot notikt īsta traģēdija.

«Tā vietā, lai glābtu Garkalnes novada iedzīvotājus no nākamās traģēdijas, kas var notikt kuru katru mirkli, dienesta amatpersonas vienkārši pagarina laiku, kurā jāpieņem atzinums, šoreiz – līdz 2015. gada 15. februārim,» norāda Isakiene.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu