«Jautājumi zem deķa» 5. Ko darīt, ja TUR niez?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš

Lieta tāda... brīvdienās pie manis palika draugs... attiecīgi bija seksuāla saskarsme... pirmdien man sākās diezgan stipra nieze, kas nākamajā dienā vēl vairāk pastiprinājās. Vakar atklāju, ka viena no klitora pusēm ir palikusi cieta un nedaudz sāp...

Vai tas varētu būt kas nopietns, vai tā cieta palika teiksim noberzuma dēļ?
(Siev. 20 g.)

Nieze liecina par iekaisuma procesu dzimumceļos. Šo iekaisumu varēja radīt noberzums, kas radies no ilga dzimumakta, kura laikā bija nepietiekošs maksts miklums. To varēja izraisīt arī kāds mikrobs, bet visticamāk sēnīšu infekcijas paasināšanās. Tikpat iespējama ir arī reakcija uz lubrikantu vai kādu citu vielu, kas lietota dzimumakta laikā. Runājot par seksuāli transmisīvajām slimībām (STS), parasti tik ātri sūdzības nerodas (nākamajā dienā), bet katrā ziņā trešajā un vēlāk varēja šim iekaisumam pievienoties arī STS.

Kā redzams, iespēju ir daudz, tāpēc prātīgi būtu konsultēties ar savu ginekologu, kurš varētu veikt apskati un nepieciešamības gadījumā noņemt arī nepieciešamās analīzes, un nozīmēt ārstēšanu.


* * *
 
Man jau pāris dienas it kā no iekšpuses niez urīnkanāls. Šodien uz peņa galviņas pamanīju mazu sārtu pumpiņu un tagad arī tā niez. Es zinu, ka vajadzētu griezties pie kāda speciālista, bet pie kā? Nu tikai ne pie ģimenes ārsta! Kas tā varētu būt par slimību?
(Vīr. 17 g.)

Pēc apraksta nav iespējams pateikt, kas tā ir par vainu, bet viennozīmīgi var teikt, ka ir urīnkanāla iekaisums. Lai konkretizētu, kas šo iekaisumu ir izraisījis un adekvāti uzsāktu ārstēšanu, būtu jāvēršas pie ārsta venerologa. Šie speciālisti pieņem praktiski visās poliklīnikās un ģimenes ārsta nosūtījums nav nepieciešams. Pastāv arī iespēja šo ārstu apmeklēt anonīmi — nesakot savu vārdu un uzvārdu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu